Nemanja Nedović za Kurir: Dovešću ratnike u Srbiju!
Foto: Ap

INTERVJU: Košarkaš Golden Stejta probio led - prva NBA sezona za srpskog beak

Nemanja Nedović za Kurir: Dovešću ratnike u Srbiju!

Košarka -
Kao ruki morao sam da slušam starije igrače i da im nosim sendviče u avionu, neke od njih planiram da ugostim ovog leta

Ratnik iz Srbije.Nemanju Nedovića, beka Golden Stejt Voriorsa, u Americi su ekspresno prozvali evropskim Derikom Rouzom. On tvrdi da mu se taj nadimak ne sviđa. Priznaje da bi neke stvari sada promenio, ali da igranje za reprezentaciju Srbije ne dolazi u pitanje.Da li je to ona NBA liga o kojoj si sanjao?- Ma i bolje je nego što sam očekivao. Sve je na vrhunskom nivou, neviđeni uslovi za trening i rad. Zaista nešto neopisivo. Ipak, što se moje igre tiče, nije baš bilo kako sam očekivao. Da sam znao kako stvari funkcionišu u ovom timu, neke stvari bih uradio drugačije.Na šta tačno misliš?- Uvideo sam da u Golden Stejtu žele da si sa njima od početka, da pokažeš da si tu. Kasnije su se nadovezale povrede i sve je to uticalo na mene. Drugačije se i trenira, zajedno uglavnom radimo taktiku, a ostalo sa individualnim trenerom. Radi se jako bez nekog zagrevanja, i to mi je u početku bio problem.Nije lako sedeti na klupi. Da li ti je ponekad došlo da utrčiš na teren?- Kako da ne. Nije lako kada sediš 45 minuta i onda te trener ubaci dva-tri minuta i za to vreme ne možeš ništa da uradiš.Da li si kao ruki prošao kroz „torturu“ saigrača?- Morao sam da ih slušam, da im donosim sendviče u avionu i šta god kažu. Pošto sam se dobro pokazao, nije bilo kažnjavanja. A inače, ima i toga, ha, ha.

Šta znaju o zemlji iz koje dolaziš?- Upoznati su, neki od njih su igrali sa našim momcima, a bili su i u Evropi, pa znaju. Planiram da neke od njih ugostim na leto u Srbiji.

Zašto su te prozvali evropskim Derikom Rouzom?- Iskreno, ne volim toliko taj nadimak. Nastao je tako što su gledali neke moje snimke na Jutjubu, na kojima je pisalo da sam evropski Derik Rouz, pa je to ostalo.Da li su iznenađeni koliko si brz i skočan?- Iznenađeni su zato što sam belac. Inače, ovde sam sasvim prosečan što se toga tiče.Imao si razgovor sa menadžmentom kluba. Šta su ti rekli?- Jesam, drago mi je što su mi rekli da će tim za letnju ligu da baziraju na meni jer sam plej. Od njih sam čuo veoma pozitivne stvari.Da li to može da se odrazi na reprezentaciju Srbije?- Moraćemo da uskladimo neke stvari, nadam se da ćemo uspeti. Želim da igram za reprezentaciju, a klub nema pravo da odgovara igrača od toga.Šta ti je rekao selektor Saša Đorđević?- Čuo sam se sa selektorom, pričali smo i izložio mi je svoje planove, ne samo za ovo prvenstvo. Lepo je kada neko iz saveza komunicira na taj način s igračima.

Samo za vitrinuHRAM NA PATIKAMAKako je došlo do toga da na patike staviš Hram Svetog Save i most na Adi?- To su bile potpuno bele „adidas“ patike, a jedan momak koji radi te stvari, a veliki je navijač Golden Stejta, predložio mi je da to uradim. Ja sam mu dao neke ideje, a ispalo je odlično.

O krahu u ABA ligiZA NEUSPEH SU KRIVA PREPUCAVANJA KLUBOVAKako gledaš na poraze „večitih“ u polufinalu ABA lige?- Šteta što je tako ispalo i što smo ostali bez direktnog plasmana u Evroligu, ali šta da se radi. Nekako sam predviđao takav razvoj situacije posle onih prepucavanja među našim klubovima. Pošto sam zvezdaš, voleo bih da crveno-beli osvoje prvenstvo, ali biće to teško pored Partizana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track