NOVA GLUPOST: Sako može, helanke ne!
Foto: Saša Pavlić

Opomena za Partizan i Radnički

NOVA GLUPOST: Sako može, helanke ne!

Košarka -
U najnovijem saopštenju direktora takmičenja SLS se navodi da se Radnički opominje zbog igrača broj 9 (Stefan Jović) i 32 (Marko Brkić) koji nisu imali košarkašku opremu u skladu sa čl. 4.4. Pravila igre, kao i Partizan zbog igrača broj 8 (Aleksandar Pavlović)

BEOGRAD - Direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Dragan Gogić opomenuo je Partizan i Radnički, jer nisu navodno imali opremu u skladu sa Pravilima igre na meču 8. kola SLS.U najnovijem saopštenju Gogića se navodi da se Radnički opominje zbog igrača broj 9 (Stefan Jović) i 32 (Marko Brkić) koji nisu imali košarkašku opremu u skladu sa čl. 4.4. Pravila igre, kao i Partizan zbog igrača broj 8 (Aleksandar Pavlović). Ova trojica igrača su na meču u nedelju u Beogradu ispod šortsa imali helanke.

Pavlović na meču sa Radničkim, Foto: Beta
Pavlović na meču sa Radničkim, Foto: Beta

Gogić nije odredio kazne za masovno skidanje sakoa na duelu između Partizana i Radničkog. Na toj utakmici treneri Partizana i Radničkog, Duško Vujošević i Miroslavi Nikolić, kao i članovi stručnog štaba crno-belih su skinuli sakoe u znak protesta zbog pravila Superlige.Međutim, postavlja se pitanje zašto su sada odjednom pravila helanke igrača i do to tek od osmog kola SLS.Predsednik košarkaškog kluba Radnički iz Kragujevca Ivan Grujin rekao je danas da ne razume opomene direktora lige zbog opreme, i ocenio da bi uprava lige i klubovi trebalo da se okrenu košarci."Meni sve to jako smeta. Mi smo pre svega ljudi. Može sudija pre početka meča da nam skrene pažnju da ti steznici ili helanke nisu u skladu sa propisima, pa da, na kraju krajeva, i zabrani igraču ulazak na teren, dok to ne zameni ili ne skine", rekao je Grujin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track