TRIJUMF ZA KRAJ: Partizan pobedom nad Megom najavio duele sa Radničkim
Foto: Saša Pavlić

Superliga

TRIJUMF ZA KRAJ: Partizan pobedom nad Megom najavio duele sa Radničkim

Košarka -
Izqabranici trenera Vujoševića porazili Mega Vizuru 92:82 i upisali 13. trijumf u Superligi

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti ekipu gradskog rivala Mega Vizure sa 92:82 (20:22, 23:18, 20:22, 29:20), u derbi utakmici 14. poslednjeg kola Superlige Srbije.

Aktuelni šampion opravdao je ulogu favorita, ali se pomučio dok nije srušio otpor odličnog tima Mega Vizure. Najvećim delom susreta u novobeogradskoj Palati sportova vođena je ravnopravna borba, a crno-beli su odlučujuću prednost za konačan trijumf stekli tek u poslednjoj četvrtini.

Najefikasniji u ekipi trenera Duška Vujoševića bili su Lovernj sa 20, Bogdanović sa 19 i Pavlović sa 11 poena, dok je kod Mega Vizure Micić ubacio 17, Jokić 16, a Dangubić 13.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Mega Vizurom da je utakmicu iskoristio da odmori nekolicinu igrača."Utakmica nije imala rezultatski značaj ni za jednu ekipu i bilo je normalno opuštanje, a mogli smo i da odmorimo po kog igrača pred završnicu prvenstva. Mega je pokazala zašto je treća na tabeli i čestitam im na 'mega' rezultatu koji je postigla. Prisutna publika je mogla da uživa u mnogo dobrih poteza.", rekao je Vujošević.

Crno-beli su ligaški deo takmičenja u prvenstvu završili na liderskom mestu, pa će se u polufinalu plej ofa Superlige sastati sa četvrtoplasiranim Radničkim iz Krgujevca.

"Prelazimo u Pionir, sve je isplanirano, ali je još važnije da bude precizno izvedeno", ocenio je Vujošević.

Trener Mega Vizure Dejan Milojević kazao je da je Partizan u ključnim trenucima pokazao svoj kvalitet.

"Kada je trebalo da preokrenemo pravili smo neke glupe poteze u napadu, a Partizan je to iskoristio i pokazao je svoj kvalitet kada se lomila utakmica", rekao je Milojević.

Mega Vizura će se u drugom polufinalu plej ofa nacionalnog prvenstva sastati sa drugoplasiranom Crvenom zvezdom. "Idemo dalje, jedva čekamo da počne plej of. Nemamo šta da izgubimo i želimo da seriju produžimo što je više moguće", rekao je Milojević.

Mega Vizura će u prvom meču plej ofu nastupiti bez Vasilija Micića i Nemanje Dangubića, koji će učestvovati u razvojnom kampu u Trevizu, koji okuplja najveće talente svetske košarke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track