VUJOŠEVIĆ: Žele da me eliminišu iz sporta
Foto: Fonet

Reakcija

VUJOŠEVIĆ: Žele da me eliminišu iz sporta

Košarka -
Žele da me eliminišu iz sporta. Politika ne bi trebalo da se meša u sport. Ne bih voleo da se slučaj internacionalizuje. Neko bi hteo da jednim udarcem ubije dve muve, rekao je trener Partizana

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle utakmice sa Radničkim iz Kragujevca da neki ljudi žele da ga eliminišu iz sporta.Žele da me eliminišu iz sporta. Politika ne bi trebalo da se meša u sport. Ne bih voleo da se slučaj internacionalizuje. Neko bi hteo da jednim udarcem ubije dve muve. Ministar sporta je nečiji pijun, on je postavljen da ispunjava nečije želje. Odgovaran je to i težak posao, to bi bilo kao kad bi mi postavili Dragana Milosavljevića za ministra, rekao je trener PartizanaCrno-beli su savladali Kragujevčane sa 89:81 u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije."Pojedini igrači nisu shvatili rizik plej-ofa. Krajem druge četvrtine smo vodili 20 poena razlike, ali dozvolili smo protivniku da u svlačionicu ode sa visokim moralom. Radničkom je bilo lakše, bili su rasterećeni, nisu imali šta da izgube. Znam da imaju finansijske probleme i da pojedini košarkaši ne žele da igraju, ali nismo ni mi plaćeni. Uveren sam da ćemo u predstojeća dva meča zabeležiti pobedu i proći u finale", rekao je Vujošević.

On je rekao da se njegov kratki sukob sa igračem Bogdanom Bogdanovićem koristio u medjima da bi se nametnuo nesportski pritisak.

"Taj dečko je pod mojim radom proglašen za najboljeg mladog igrača Evrolige, a taj jedan gest koji je... Ta fotografija je izvučena sa snimka i deluje tako da se moj sin vraćao uplakan iz škole, jer su ga drugari zadirkivali. I ona produbljuje tu sliku u javnosti", zaključio je Vujošević.

Trener košarkaša Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić rekao je da je ekipa iscrpljena i da je igračima "svega preko glave".

"Hteli smo da iznenadimo Partizan. Ja sam trener koji uvek ide na iznenađenje, tako vaspitam i svoje igrače, ali nemamo ih dovoljno. Nemam više ni autoritet da ih vodim. Neko će me možda osuditi za "silovanje", jer Marinović i Birčević igraju po 40 minuta, svega im je preko glave. Partizan je zasluženo pobedio, imamo drugi meč. Pokušaćemo da se suprostavimo u Kragujevcu, ali biće teško", rekao je Nikolić.

Drugi meč polufinalne serije plej-ofa igra se 10. juna u Kragujevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track