NIŠTA OD ZLATA: Basketaši Srbije poraženi od Katara u finalu šampionata planete

Svetsko prvenstvo u basketu

NIŠTA OD ZLATA: Basketaši Srbije poraženi od Katara u finalu šampionata planete

Košarka -
U finalnom meču prvenstva sveta Katar slavio 18:13

Najbolji srpski basketaši nisu uspeli da odbrane titulu prvaka sveta u "basketu 3 na 3" pošto su u finalu planetarnog šampionata igranog u Moskvi poraženi od Katara 13:18.

Tok meča

Srbija i Katar sve vreme igraju izjednačen meč, ali je protivnik naše reprezentacije većim delom igre u vođstvu, poen. dva. Naša selekcija promašila je nekoliko zicera prilikom polaganja lopte u koš i neke pokušaje za dva poena.

Dva minuta i 40 sekundi pre kraja rezultat je 12:12. Katar je poveo 13:12. Novi poen za rivala Srbije, minut do kraja 14:2 za Katar

Do kraja meča naša selekcija u sastavu: Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero nije uspela da napravi preokret, pa je Katar pobedom 18:13 nasledio Srbiju na svetskom tronu.

Tekstualni prenos

Srpska reprezentacija u basketu za koju nastupaju Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Žderon je u polufinalnadigrala domaćina Rusiju rezultatom 19:11. Najzaslužniji za pobedu naše reprezentacije bio je Dejan Majstorović, koji je utakmicu je završio sa 11 poena, sedam skokova i dve blokade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track