DRUGA POBEDA: Posle Bosne i Hercegovine, Srbija srušila i Kanadu

Pripreme

DRUGA POBEDA: Posle Bosne i Hercegovine, Srbija srušila i Kanadu

Košarka -
Izabranike selektora Đorđđevića u ponedeljak u Trstu očekuje meč sa Italijom

Košarkaši Srbije savladali su Kanadu (78:73) u Trstu u drugom pripremnom meču pred Svetski kup, koji se od 30. avgusta igra u Španiji.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, Raško Katić je za samo 13 minuta na terenu upisao 12 poena, a Nemanja Bjelica imao je 11 poena. Odličan je bio i Miloš Teodosić sa 7 poena i 10 asistencija, a Nikola Kalinić imao je 10 poena i 4 skoka.

Za Kanadu je Heslip postigao 17 poena, Olinik je dodao 14 poena, 9 skokova i 4 asistencije, a Edžim je upisao 11 poena.

Izabranici selektora Đorđevića su u nedelju savladali Bosnu i Hercegovinu (82:69), a u utorak ih očekuje i duel sa Italijom. Potom sledi turnir u Pou, gde će Srbija igrati sa Grčkom, Hrvatskom i Francuskom.

U susretu sa Kanađanima Srbija je nastupila bez Nemanje Nedovića, koji je na meču sa BiH doživeo ozbiljnu povredu stopala i u sredu se vraća u Beograd na dodatne preglede.Ukoliko bude potvrđeno da je u pitanju prelom metatarzalne kosti, odličnom beku predstoji mirovanje u trajanju od tri do četiri nedelje, pa bi mogao da propusti Svetsko prvenstvo u Španiji.

Uskoro opširnije.

Tok meča

Kanada je povela je sa 5:0, ali je Srbija odgovorila serijom 14:2 koju su predvodili Teodosić i Bogdanović. Posle prve deonice naši su vodili sa 16:12, a u istom ritmu nastavili su i početkom druge, pa je posle trojki Kalinića iTeodosića bilo +13. Kanađani su do poluvremena smanjili zaostatak na pet poena.

Kanađani su serijom 9:0 započeli preuzeli vođstvo na startu treće četvrtine. Razigrao se Bjelica ubacio je sedam poena, uključujući i trojku za 58:53. Posle trojke Bogdanovića Srbija je stvorila osam poena viška na kraju trećeg perioda.

Katić je nastavio sa odličnom igrom, ubacio je još četiri poena, a nakon pogotka Kalinića Srbija je stvorila 12 poena prednosti (71:59) na četiri minuta do kraja. Međutim, protivnik se nije predavao i prišao je na -6, nakon čega je usledila trojka Bogdanovića, pa je Srbija privela meč kraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track