HUMANITARCI: Džejms, Zakerberg i Gejts pomažu lečenje retke bolesti

Akcija se širi

HUMANITARCI: Džejms, Zakerberg i Gejts pomažu lečenje retke bolesti

Košarka -
Akcija u kojoj se poznate ličnosti pre doniranja novca polivaju hladnom vodom i izazivaju nove tri osobe da urade isto pokrenuta za pomoć obolelima od Lou Gerigove bolesti

Košarkaš Klivlenda Lebron Džejms odlučio je da se uključi u humanitarnu donatorsku akciju za fondaciju koja se bori protiv Lou Gerigove bolesti, koju su do sada podržale mnoge poznate ličnosti mđu kojima su i Mark Zakerberg i Bil Gejts

Reč je o izazovu ledene vode koji se proširio na društvenim mrežama. Oni koji se poliju imaju pravo da pozovu troje ljudi da se u sledeća 24 sata i sami poliju ili da doniraju novac.

Lebron Džejms prihvatio je izazov mnogih košarkaša među kojima je i Kevin Durent, a potom pozvao i predsednika SAD Baraka Obamu da uradi isto. Obama je izazvan i od reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Lou Gerigova bolest je progresivna neurodegenerativna bolest koja napada gornje i donje motorne neurone. Što bolest više napreduje, oboleli sve više gube kontrolu nad svojim mišićima, a u poslednjem stadijumu bolesti ostaju potpuno paralizovani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track