PALA I TURSKA: Srbija osvojila Trofej Beograda, Krstić igrao 25 sekundi

Pripreme

PALA I TURSKA: Srbija osvojila Trofej Beograda, Krstić igrao 25 sekundi

Košarka -
Srbija će odigrati još dve pripremne utakmice sa Novim Zelandom, a onda putuje u Španiju na Svetsko prvenstvo, koje počinje 30. avgusta
1 / 6 Foto: Tanjug

Košarkaška repezentacija Srbije osvojila je Trofej Beograda pošto je u finalnoj utakmici turnira savladala selekciju Turske sa 79:64 (23:17, 16.14, 18:19, 22:14).

Za najkorisnijeg igrača finala proglašen je rerpezentativac Srbije Stefan Marković.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić, koji zbog povrede nije do sada igra na terenu je proveo svega 25 sekundi, ali za selektora Đorđevića to je verovatno signal da će sve biti u redu sa centrom CSKA.

Srbija će odigrati još dve pripremne utakmice sa Novim Zelandom, a onda putuje u Španiju na Svetsko prvenstvo, koje počinje 30. avgusta.

USKORO OPŠIRNIJE....

Prva četvrtina

Marković i Katić su poenima otvorili meč, ali je protivnik uzvratio i smanjio na 6:5 nakon što je Micov ubacio oba penala. Bivši centar Crvene zvezde bio je posebno inspirisan, pa je sa dva plus jedan uvećao prednost u trećem minutu na 9:5. Sredinom prve deonice na parketu su se našli Bogdanović i Raduljica, koji se pridružio Bjelici i Micovu u prokockanim napadima. Usledio je odličan prodor Markovića i polaganje uz faul, a pogođenim penalom pobrinuo se za 12:8.

Tri minuta pre kraja prvog dela igre naša selekcija je vodila 15:12. U odnosu na meč sa Argentinom naš tim igra nešto sporije, ali ima potpuno kontrolu. Nemamo poene iz kontranapada, što je protiv Argentine bilo karakteriatično.

Pogotkom Bogdanovića Srbija je 15 sekundi pre poluvremena imala najvećih 21:14, ali je četvrtina završena rezultatom 23:17.

Druga četvrtina

Druga četvrtina počela je poenima Jovića sa jedne i Akjola sa druge strane. Odbrana je znatno čvršča i ne dozvoljava Turcima lak šut, ali sa druge strane Bjelica nije pogodio dva otvorena šuta.

Turska je u petom minutu izjednačila na 25:25, ali je naš tim iz dobre odbrane serijom 5:0, povela 30:25. Gosti su uzvratili na isti način i posle trojke Akjola četiri minuta pre poluvremena bilo je 30:30.

Srbija je odigrala nekoliko dobrih odbrana i uspela da serijom 6:0, u kojoj je dominirala centarska linija stekne osam poena prednosti 38:30. Za poslednja četiri minuta prvog poluvremena Turska je postigla samo jedan poen (Ašik), a naša selekcija se odlično snašla i na zonski presing protivnika, što je dovelo do vođstva 38:31 na poluvremenu.

Treća četvrtina

Raduljica i Marković nisu realizovali uvodna dva napada, dok je Akjol sa tri poena smanjio zaostatak Turske. Ni Simonović nije bio precizan iz reketa, pa je Ašik primakao rivala na 39:36, da bi Bjelica pogotkom iz ugla prekinuo period od tri minuta bez koša. Raduljica je zadavao mnogo problema protivniku, pa je dva puta zaredom išao na liniju za slobodna bacanja i tri puta pogodio, a Marković i Katić se pobrinuli za plus osam (48:40), da bi usledila bitna trojka Bjelice za 51:42.

Opet smo malo pali u igri, što su Turci, koji su nas umrtvili iskoristili i smanjili na 52:47 dva minuta pre kraja trećeg kvartala, koji je okončan vođstvom Srbije 57:50.

Četvrta četvrtina

Poslednja četvrtina počela je sa 4 poena Turaka, koji su za 3. minuta izjednačili na 57:57. Sve to prekinuo je Raduljica poenima uz faul, ali dodatno bacanje nije pogodio.Bilo je nerešeno 4. minuta pre kraja, a onda su Bogdanović trojkom i Marković lakom dvojkom iz kontre dobneli našem timu prednost od 66:61.

Posle trojke Bogdanovića, lakše se disala, a minut i po pre kraja Srbija je vodila 74:64, a 25 sekundi pre kraja na teren je ušao i kapiten Nenad Krstić, koji do sada zbog povrede nije igrao.

Tok meča

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića, su u polufinalu u subotu uveče savladali Argentinu 85:67, dok je Turska dobila Portoriko sa 77.66.

Selektor Đorđević ni na ovom meču neće računati na povređenog Miloša Teodosića, a nije poznato da li će kapiten Nenad Krstić, koji je u subotu iako povređen bio u sastavu, odigrati prve minute tokom priprema za Mundobasket, koji 31. avgusta počinje u Španiji.

Portoriku treće mesto

Košarkaška reprezentacija Portorika osvojila je 3. mesto na turniru Trofej Beograda savladavši u Kombank Areni selekciju Argentine sa 97:87. Portoriko je do pobede stigao zahvaljujući odličnom drugom periodu, a rezultat po četvrtinama bio je 19:24, 30:15, 20:18, 28:30.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Barea sa 17, Dijas sa 14 i Arojo sa 11 poena. Kod Argentinaca bolji od ostalih bili su Herman i Noćioni sa po 13 i Kampazo sa 11 poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track