KURIR NA MUNDOBASKETU: Ðorđevićeve igrače čuvaju specijalci!

Španci ništa ne prepuštaju slučaju

KURIR NA MUNDOBASKETU: Ðorđevićeve igrače čuvaju specijalci!

Košarka -
Naše „orlove“ u Granadi dočekali pripadnici španske policije, koji su ih budno pratili sve do hotela
1 / 4

Vreo vazduh i veliki broj pripadnika španske specijalne policije dočekali su košarkaše Srbije u Granadi.Ekspedicija Saletovih „orlova“ juče oko podneva sletela je na lokalni aerodrom, koji je, iako je Mundobasket pred vratima, bio prilično pust.

Sale najveća zvezda... Selektor s navijačima
Sale najveća zvezda... Selektor s navijačima

- Ovde izgleda nije sleteo avion od poslednjeg Evropskog prvenstva 2007. - našalio se potpredsednik KSS, legendarni Dejan Bodiroga.

Uopšte, atmosfera u ekipi, a posebno u stručnom štabu, jeste odlična. Nekoliko mlađih ljubitelja basketa iz Granade poželelo je da se fotografiše sa Bjelicom ili, kako ga oni zovu, Bjelikom, a pred autobusom startovali su i Ðorđevića.

Međutim, policija je munjevito reagovala, desetak policajaca našlo se oko našeg selektora i tek kada je on dozvolio, dopustili su mladićima da ovekoveče trenutak.Dva kombija puna pripadnika obezbeđenja i još dva policajca na motorima pratili su autobus s reprezentacijom.

Prethodno na aerodromu „Nikola Tesla“ nije se pojavio novi krilni centar Stefan Birčević, koji je otišao na lekarske preglede u Madrid. Pošto nisu baš navikli da ustaju u pet, momke je brzo uhvatio san. Čim je avion uzleteo, pola tima je zaspalo. Prednjačili su Teodosić i Jović, koji su se probudili pred sletanje.

SAMO HRABRO Centar reprezentacije obećava borbenost na mečevima

Raduljica: I da se pobijemo!Miroslav Raduljica zaspao je kao centar Milvokija, a probudio se kao akvizicija LA Klipersa. Vest o trejdu dva kluba zatekla ga je u Srbiji.Raduljica je mnogo napredovao, fizički i igrački. Po svemu sudeći, on će zbog povrede Nenada Krstića biti prva opcija u reketu.- Uh, mnogo je rano za prognozu, sedam je ujutro - u svom stilu počeo je priču Raduljica.Ipak, nastavio je ozbiljnije:- Idemo da se pobijemo, što se kaže. Ako se pobijemo i ostavimo srce na terenu, biće OK. Jedva čekamo da počne.O tome da će postati stanovnik El-Eja, nije mnogo govorio.- Naravno da bih voleo da se to desi. I košarkaški bi bilo bolje, a i za život.Raduljica je teško podnosio niske temperature u Milvokiju, a zimi je tamo umelo da bude hladno.- Ma nije hladno, već mnogo hladno. Ne bi bilo loše da malo promenim sredinu. I Azovmaš je bio leden, a valjda će sada nešto sunčano da dođe red - nada se centar Srbije.

DobrodošlicaSAČEKALI IH RUBIO I GASOLKombi koji je domaćin pripremio za prevoz opreme bio je interesantno dizajniran. Naši su morali da utovare stvari u vozilo na kome se „manekenisao“ španski tim - Rubio, Navaro, Ibaka, Gasol i Fernandez. Malo neobičan doček, ali dobro, tako će biti i za ostale reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track