OSMINA FINALA SP: Grci da padnu ili pakujte kofere!
Foto: Dado Đilas

Mundobasket: Đorđević i asovi igraju najvažniji meč na SP

OSMINA FINALA SP: Grci da padnu ili pakujte kofere!

Košarka -
Košarkaši Srbije večeras u osmini finala SP protiv ekipe koja nije poražena u Španiji

Više nema popravnog, ako večeras pretrpe poraz od Grčke, košarkaši Srbije mogu da pakuju kofere! Svetsko prvenstvo u Španiji došlo je u najzanimljiviju fazu, a „orlovi“ jednostavno moraju da pobede do sada nepobedive Grke (18.00, RTS 1). Jer, realno, ispadanje u osmini finala bio bi neuspeh.Saša Đorđević odigrao je mnogo ovakvih, ali i mnogo značajnijih utakmica. Ipak, ovo će mu možda biti najteži meč jer je selektorski učinak bivših košarkaških zvezda pod posebnom lupom. Ipak, na jučerašnjem treningu na njegovom licu i u glasu nije bilo ni trunke nervoze.- Već sam jednom rekao, treba nam vatra u srcu i mir u glavi. Potpuno sam miran jer mislim da možemo da odgovorimo na njihovu igru, pre svega odbrambeno. Grci su najdisciplinovanija ekipa na ovom prvenstvu, imaju veoma iskusne igrače, koji su osvajali mnogo titula - priča Đorđević.Grčka je jedno od najprijatnijih iznenađenja prve faze, savladali su sve rivale u grupi B. Štaviše, nijedan meč nisu odigrali „na jednu loptu“, već su ih mirno privodili kraju.- Analizirali smo njihovu igru, oni u poslednjih osam minuta „vrte“ svaku akciju kako bi postigli ono što žele. U svakom trenutku imaju po dva plejmejkera na terenu, to su Kalates i Zizis, a Slukas im unosi dodatnu energiju. Krasi ih izuzetna kontrola i to je njihov najveći kvalitet - ocenio je selektor Srbije.Vagelis Mancaris odlično zna odakle preti opasnost.- To je sigurno Teodosić, koga dobro poznajemo, ali ne želimo da upadnemo u njegove zamke. Bilo da je reč o Teodosiću bilo o Lebronu Džejmsu, svaki igrač ima dobre i loše strane. On, na primer, ne voli kontakt igru, tako da smo se spremili - otkrio je Mancaris.

Bio je veliki igrač... Dejan Bodiroga
Bio je veliki igrač... Dejan Bodiroga

Nije zaboravio šutBODIROGA JOŠ POGAĐAKad je završen trening „orlova“, lopte se dohvatio i potpredsednik KSS Dejan Bodiroga i s nekoliko šuteva i polaganja podsetio kakav je igrač bio.- Ovaj mladi tim ima šta da pokaže, nadamo se ulasku u četvrtfinale, to bi bio realan domet - rekao je Bodiroga.

Valjda će biti srećnaBOGDAN PROMAŠIO 13. TROJKUBogdan Bogdanović i Miroslav Nikolić radili su na jednom košu, a Bogdan je vežbao šut za tri poena. Ponovo je bilo šaljivih tonova među njima i Bogdanović je počeo da cepa mrežicu s linije - 6,75 metara. Stigao je do dvanaestog pogotka i posle toga se lopta odbila od obruča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track