NEMANJA BJELICA: Borba za medalju biće veliki izazov i motiv za nas
Foto: Nebojša Mandić

Brazil prepreka za polufinale

NEMANJA BJELICA: Borba za medalju biće veliki izazov i motiv za nas

Košarka -
Borićemo se, tako mora da se igra četvrtfinale. Moramo da uđemo maksimalno motivisano, ako možemo da pobedimo u četvrtfinalu, ali da ga ranije rešimo, rekao je srpski reprezentativac

MADRID - Košarkaški reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica rekao je danas da je predstojeća četvrtfinalna utakmica na Svetskom prvenstvu u Španiji sa Brazilom veliki izazov i da njegova ekipa u tom duelu mora da bude spremna za borbu.

"Igrali smo sa njima i dobro su nam poznati, mada bi nam Argentina više odgovarala u četvrtfinalu. Spremićemo se mnogo bolje, četvrtfinale je ključ i ako to pobedimo borićemo se za medalju. To će biti veliki izazov i motiv za nas", rekao je Bjelica novinarima u Madridu.

Košarkaši Srbije u sredu od 18 časova u Madridu igraju protiv Brazila, u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Španiji. Te dve ekipe igrale su u grupnoj fazi takmičenja, 3. septembra, kada je Brazil pobedio sa 81:73.

"Oni imaju 12 dobrih igrača, visoke centre. Imaju mnogo iskustva, velike asove, njihovi centri godinama dominiraju u NBA ligi. Borićemo se, tako mora da se igra četvrtfinale. Moramo da uđemo maksimalno motivisano, ako možemo da pobedimo u četvrtfinalu, ali da ga ranije rešimo", rekao je Bjelica.

On je istakao dobru atmosferu u ekipi, posebno posle jučerašnje pobede protiv Grčke (90:72).

"Atmosfera je super, bila je i do utakmice sa Grčkom, ali sada smo opušteniji. Mnogo nam je značila ta pobeda, jer smo u grupi pobedili samo Iran i Egipat, sa drugim ekipama smo igrali dobro, ali ih nismo pobedili pa smo bili stegnuti", rekao je Bjelica.

"Koristili smo recept selekcije Grčke iz njihove prve faze, kada su igrali neverovatnu košarku, kao prava ekipa. To smo i mi pokazali. Nadigrali smo ih i pokazali da možemo ravnopravno da igramo protiv svake reprezentacije", dodao je Bjelica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track