Sale Đorđević: Ne prihvatam da me stave na stub srama
Foto: Dado Đilas

Selektor o eventualnom neuspehu na SP

Sale Đorđević: Ne prihvatam da me stave na stub srama

Košarka -
Prvi sam tu da budem kritikovan ako se dese loši rezultati, ali analize moraju biti realne, kaže trener Srbije Saša Đorđević

Posle pobede Srbije nad Grčkom i prolaska u četvrtfinale Svetskog prvenstva svima je pao kamen sa srca. Selektor Aleksandar Đorđević, međutim, odbija i da razmišlja o tome šta bi bilo da su „orlovi“ nekim slučajem juče morali da pakuju kofere.Nekorektni ste- Ne znam šta bi bilo, nikad nisam razmišljao o tome. Smatram da pitanje nije korektno. Svom poslu pristupam najbolje što mogu. Ne može se praviti analiza srpske košarke na osnovu jedne utakmice, dobijene ili izgubljene - kaže Đorđević i dodaje:- Daleko je to od bilo kakvog stuba srama, kako vi potencirate. Imam svoj život i profesionalnost, koju izgrađujem godinama. Nikome neću dozvoliti da poništi ono što sam radio u nekom prethodnom periodu niti ono što ću možda tek postići.Sale nacionale smatra da plasman u osminu finala nije veliki rezultat i da ga treba posmatrati kroz prizmu planova Saveza.- Meni je u interesu da postavim pravila, ne samo košarkaška. Srpska košarka se gradila decenijama. Odgovornost svih nas je da pozitivno doprinesemo ovom sportu koliko god možemo. Tu sam da budem analiziran, kritikovan, prvi sam i jedini tu kad se desi neuspeh ili loš rezultat, a za dobar rezultat zaslužni su igrači. Tu nemam nikakav problem, a analize treba da budu realne - ocenjuje on.Prema njegovom mišljenju, košarku ne treba posmatrati odvojeno od situacije u kojoj se nalazi naša zemlja i sport uopšte.Nemamo strpljenja- Bilo bi profesionalno da na osnovu cele slike tražimo nešto od naše košarke. Mi nemamo 47 miliona stanovnika pa da imamo budžet od 37-38 miliona. Mi smo zemlja u kojoj je košarka dovedena na određeni nivo, ne samo zahvaljujući istoriji i rezultatima već i činjenicama koje nisu u skladu s očekivanjima. Treba da se naoružamo strpljenjem. Međutim, u svakodnevnom životu ga nemamo dovoljno zbog problema u kojima se nalazimo - zaključio je selektor Srbije.

Pravi kad treba... Raduljica
Pravi kad treba... Raduljica

Težak ispitBRAZIL JAČI NEGO IKADSutra Srbiju čeka težak, po svemu sudeći, još teži ispit nego što je to bio meč s Grčkom. Ipak, naši su pokazali da mogu da se nose s Brazilcima.- Brazil je strašan rival, prema njima imamo izuzetan respekt. Ovo je njihova najjača reprezentacija u istoriji, a selektor Manjano već tri godine radi s njima. Ipak, možemo da igramo bolje nego što je to bio slučaj u Granadi, gde su nas pobedili - jasan je Đorđević.

MisijaKLINCI NA TERENStižu informacije o tome da se po terenima u Srbiji više čuje udaranje košarkaške lopte nego pre ovog Mundobasketa.- Moj zadatak je da košarka ojača, da dobije kredibilitet kao sport. Da tereni ponovo budu puni klinaca koji ubacuju loptu u koš. Da počnu da treniraju zbog ovih momaka koji su sada u reprezentaciji, da se bore najbolje što mogu - rekao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track