PREKO BRAZILA DO MEDALJE: Saletovi musketari večeras žele osvetu
Foto: Dado Đilas

Mundobasket: „Orlovi“ pred velikim izazovom

PREKO BRAZILA DO MEDALJE: Saletovi musketari večeras žele osvetu

Košarka -
Košarkaši Srbije danas (18.00) igraju četvrtfinale SP protiv ekipe koja ih je zadužila u prvoj fazi

Saleta Đorđevića španski mediji nazvali su D‘Artanjanom, a naše košarkaše njegovim musketarima. On ih umesto trojice ima dvanaest i svi će večeras hrabro jurnuti na Brazilce.Došla su čudna vremena, vremena u kojima u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u košarci naš tim ne može da ponese epitet favorita u meču s Brazilcima. Smireni ĐorđevićRazlog je veoma prost, od kada je neko prvi put u ovoj južnoameričkoj zemlji ubacio loptu u koš, Brazil nije imao jaču reprezentaciju. Zato večeras, baš kao što su se zakleli musketari: Svi za jednog, jedan za sve!Ne zna se da li veća opasnost preti od strašnih NBA centara Brazila ili od fenomenalne spoljne linije. Ipak, još u Granadi smo pokazali da možemo da se nosimo s njima. Saša Đorđević je, kao pred utakmicu sa Grcima, savršeno miran.- Pred nama je veliki izazov, ali nema razloga za strepnju. Poštujemo svakog rivala, ali se nikoga ne plašimo. Pokušaćemo da odigramo najbolje do sada - rekao je selektor Srbije.Ono što su njegovi momci pokazali protiv Grčke iznenadilo je sve. Večeras moraju da budu na istom nivou. Svima je jasno da su Brazilci još opasniji.- Oni su otvoreno rekli da su u Španiju stigli po medalju. Imaju NBA igrače sa ogromnim iskustvom. Izuzetno su fizički i atletski jaki. Mi želimo da sprečimo njihovu tranziciju, a to smo im poklonili u prvom meču. S druge strane, moramo da im se suprotstavimo i u reketu, gde su veoma snažni - naglasio je Đorđević.Stefan Jović, možda i najprijatnije iznenađenje šampionata, veruje u sebe i svoje drugove. Treba verovati u onu da je svakome veoma teško da pobedi Srbiju u tako kratkom vremenskom periodu.Jović: Znamo kako- Ovo će sigurno biti teža utakmica nego ona iz Granade. Međutim, pokazali su u trećoj četvrtini tog meča kako treba da se igra protiv njih - poručio je Jović.

Bez grčaSAD SE VIŠE SMEJEMOProlaz u četvrtfinale Mundobasketa doneo je olakšanje svima u taboru Srbije. Prvi cilj je ispunjen, a sve drugo biće sjajan bonus. Zato je mnogo više osmeha na licima igrača.- Jeste, svi smo nasmejani, zadovoljni, ali ne potpuno. Tražimo dobru igru, novu šansu i pobedu. Imamo pravo na to, jer ja verujem u ovaj tim - rekao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

Srbija BrazilDvorana: Siti arena. Kapacitet: 15.000.Srbija: Teodosić, Simonović, Jović, Bogdanović, Bjelica, Marković, Kalinić, Birčević, Krstić, Raduljica, Katić, Štimac. Selektor: Aleksandar Đorđević.Brazil: Maćado, Neto, Hetšajmer, Tejlor, Garsija, Uertas, Barbosa Vrežao, Đovanoni, Ilario, Vijeira, Spliter. Selektor: Ruben Manjano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track