Tomašević: Polufinale ravno uspesima iz naše istorije

Potpredsednik KSS o uspehu "orlova"

Tomašević: Polufinale ravno uspesima iz naše istorije

Košarka -
Srbija je u sredu ubedljivo pobedila Brazil u četvrtfinalu (84:56) i dobila priliku da se posle 12 godina i trijumfa u Indijanapolisu domogne medalje

BEOGRAD - Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je da je plasman nacionalnog tima u polufinale Svetskog prvenstva u Španiji fenomenalan rezultat i uporedio ga sa najvećima uspesima u prošlosti.

Srbija je u sredu ubedljivo pobedila Brazil u četvrtfinalu (84:56) i dobila priliku da se posle 12 godina i trijumfa u Indijanapolisu domogne medalje.

"Posebno me raduje da smo odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije, u nokaut fazi protiv Grčke i Brazila. U tim mečevima se pokazuje ko je najbolji i kome ide slava. Igrači su uradili veliku stvar za sebe, ali i narod širom Srbije koji prati dešavanja u Španiji. Presrećan sam i nadam se da tu neće stati i da će podariti našoj zemlji medalju. Ulazak među četiri najbolje ekipe bih uporedio sa osvajanjem medalja iz naše bogate istorije", rekao je Tomašević.

On je čestitao igračima i stručnom štabu i istakao da mnogi u Srbiji nisu svesni uspeha, koji su košarkaši napravili plasmanom u polufinale Mundobasketa.

"Biti među četiri najbolja u bilo čemu je neverovatan uspeh, pogotovo u vrhunskom sportu kakva je košarka i sa budžetom od dva miliona evra, koji je mnogo manji u odnosu na ostale zemlje. Ovaj uspeh će doneti još veću popularizaciju košarke u Srbiji", poručio je Tomašević, koji se sa nacionalnim timom nalazi u Španiji.

Prema njegovim rečima šanse u polufinalu između Srbije i Francuske su podjednake.

"Jako dobro se poznajemo, igrali smo sa njima i u pripremnom periodu. Sledeće godine će se igrati kod njih Evropsko prvenstvo i žele da naprave dobru uvertiru za to. U Španiju su došli bez Tonija Parkera, ali su napravili iznenađenje i eliminisali domaćina. Zasluženo su se našli među najbolje četiri reprezentacije", zaključio je Tomašević.

Utakmica Srbija - Francuska igra se sutra (22) u Madridu, dok se u prvom polufinalu večeras od 21 sat u Barseloni sastaju SAD i Litvanija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track