MEDIJI IZ REGIONA: Srbija je najlepša priča Mundobasketa
Foto: Reuters

Veliča se pobeda "orlova"

MEDIJI IZ REGIONA: Srbija je najlepša priča Mundobasketa

Košarka -
Orlovi" su bacili na kolena prvaka Evrope Francusku i plasirali se u finale", javila je RTV Crne Gore, ističući još jednu sjajnu partiju izabranika selektora Aleksandra Đorđevića.

BEOGRAD - Mediji iz regiona odaju priznanje košarkašima Srbije na novom uspehu i pobedi nad Francuskom, kojom su izborili plasman u finale prvenstva sveta.

"Srbija je najlepša priča Mundobasketa u Španiji. "Orlovi" su bacili na kolena prvaka Evrope Francusku i plasirali se u finale", javila je RTV Crne Gore, ističući još jednu sjajnu partiju izabranika selektora Aleksandra Đorđevića.

Dodaje se da su "Đorđevićevi momci tri četvrtine držali čas košarke "petlovima", a da su u poslednjoj izdržali nalet rivala "na krilima Teodosića, Bogdanovića i kapitena Krstića".

Zagrebački Večernji list prenosi da je reprezentacija Srbije priredila senzaciju plasmanom u finale.

"Srbija je u prvom poluvremenu odbrambeno i napadački uništila Francusku. Srbi su u jednom trenutku imali i 18 koševa prednosti, da bi u poslednju deonicu ušli sa plus 15. Francuska je nakon toga krenula u juriš i stigla do minus dva, ali dalje od toga nije išlo i slavlje Srbije moglo je da počne", piše list.

Ljubljansko "Delo" navodi da su "Srbi bili u odličnom položaju do poslednje četvrtine utakmice".

"Francuzi su tada postigli čak 39 poena i došli do minus dva, ali su momci Saše Đorđevića ostali mirnih živaca i prošli u finale", piše Delo, veličajući igru Teodosića.

Skopska Večer pod naslovom "Srbija se bori za zlato" ističe sjajnu igru Đorđevićevog tima u prve tri četvrtine, ali i istrajnost u kritičnim trenucima završnice velike borbe u Madridu.

"Francuzi su se presingom približili na 86:82, ali do preokreta nisu mogli", piše makedonski dnevnik.

Sarajevsko "Oslobođenje" takođe veliča maestralnog Teodosića i podseća da "igrači Saše Đorđevića u finišu meča umalo nisu sve uprskali".

"Srbija je ključnu prednost ostvarila krajem prve i početkom druge četvrtine, kada fenomenalni Miloš Teodosić i Miroslav Raduljica sa devet uzastopnih poena svojoj reprezentaciji donose ogromnih 30:15. Francuzi su u završnici opasno zapretili, ali je Srbija izdržala pritisak i zasluženo prošla u finale", prenosi list.

U borbi za titulu šampiona sveta Srbija u nedelju od 21 sat u Madridu igra protiv reprezentacije SAD, a dan ranije u meču za 3. mesto sastaju se Litvanija i Francuska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track