(VIDEO) KRLE MAJSTORE, VELIKO HVALA: Kapiten Srbije napustio reprezentaciju
Foto: Fiba.com

Došao je kraj

(VIDEO) KRLE MAJSTORE, VELIKO HVALA: Kapiten Srbije napustio reprezentaciju

Košarka -
Finale Mundobasketa u Španiji bila je poslednja utakmica stamenog centra u državnom timu

Posle više od deset godina dve srebrne medalje (evropska 2009. i svetska 2014) i 133 utakmice kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić (31, 211), odlučio je da mu finale Svetskog kupa u Španiji u kom je naša selekcija izgubila od Sjedinjenih Američkih Država (92:129) bude poslednji nastup za nacionalni tim.

Za jednu deceniju reprezentativne karijere stameni Kraljevčanin je sa mnogo želje igrao za nacionalni tim, odazivao se pozivu i kada je zbog povrede znao da će se teško staviti na raspolaganje selektoru Dušanu Ivkoviću (2012. godine tokom kvalifikacija za Eurobasket).

Uvek je skromno isticao da ne igra sam i da su njegove partije plod dobre igre tima, koji je u svakom momentu uzimao u zaštitu, ne prezajući da u afektu kao na Akroppolis kupu 2010. godine na Grka Jana Burusisa potegne i stolicu zbog čega je propustio startne mečeve na Mundobasketu u Turskoj.

http://www.youtube.com/watch?v=He4pq4BErJo

Od 2004. kada je kao golobradi mladić 16. jula debitovao protiv Grčke (72:77) na prijateljskom meču, Krstić je čak i kada je igrao lošije davao maksimum bio spreman da se podredi timu, čiji je lider bio punih pet godina. Za sve to vreme, govorio je da sa najvećim ponosom igra za Srbiju, da to radi zbog tima u kom su mu najbolji prijatelji pa i kumovi (Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić) i navijača čiju podršku oseća na svakom koraku.

Za 10 godina Krstić je za nacionalni tim ubacio 1.493 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=QMWxZf7_Yxc
http://www.youtube.com/watch?v=hkwuFZsPYlI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track