Marko Simonović u Kuriru: Ovo sam sanjao!
Foto: Dragan Kadić

Intervju, vicešampion sveta

Marko Simonović u Kuriru: Ovo sam sanjao!

Košarka -
Doček na terasi ne može da se opiše rečima, kaže košarkaš Srbije Marko Simonović

Srebro oko vrata košarkaškog reprezentativca Marka Simonovića sija kao zlato! Marko je juče doneo medalju u redakciju Kurira i rekao da je ispunio san koji je sanjao kao dečak.Momak koji je pogodio verovatno najvažnija slobodna bacanja za Srbiju na celom prvenstvu, ona u finišu polufinala protiv Francuske, već kao debitant se popeo na čuvenu terasu.Kakav je osećaj kad izađeš na terasu pred 20.000 ljudi?- Tako nešto treba osetiti. Ništa lepše u karijeri nisam doživeo. Videti sve te ljude koji vas bodre je nešto prelepo i ne može se rečima opisati.U Španiji je izgledalo na niste potpuno svesni šta ste postigli, zar ne?- Nismo, tamo smo bili koncentrisani na utakmice, imali smo svoj svet oko sebe. Nismo imali pravu predstavu šta se dešava u Srbiji, postalo nam je donekle jasno tek u avionu. Već smo rekli jedni drugima da posle ovoga može da se umre.

Čini se da vas je Đorđević pred svaki meč izuzetno motivisao. Kako mu je to polazilo za rukom?- Sale je neverovatan, on je lav, pobednik. Kakav je bio kao igrač, takav je i sad. Kad nam održi sastanak, to je strašno. Fenomenalan motivator i bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam bio deo tima. Presrećan sam.Kako si se osećao pred dva najvažnija slobodna bacanja u karijeri?- Samo sam pomislio da je polufinale Svetskog prvenstva i kad smo krenuli da igramo kao klinci, sanjali smo taj trenutak. Uvek je bilo, Sale, trojka, pobeda, finale. Tako je bilo i to, dva bacanja i finale.Već si se našalio na račun nove „krađe pehara“.- Jesam, ispalo je spontano. Video sam da se na internetu pojavilo dosta fotografija vezanih za to, pa ako će ljude to da nasmeje, nema problema.

POGLEDAJTE SNIMAK ADRIA MEDIJA TV

http://www.youtube.com/watch?v=nDa4DYXATpU

Ko jaje jajetuDVOJNIK U KURIRUUroš Čorbić, kolega iz Kurira, liči na Marka Simonovića, pa ga često porede s njim. Interesantno je to što je Uroš reprezentativac Srbije u korfbolu.- Pa ličimo stvarno, jedino što Marko ima malo više kose - izazvao je smeh prisutnih naš kolega kad se upoznao sa srebrnim košarkašem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track