BEZ POSLA: Mačvan, Mekejleb, Želabal...

I dalje na tržištu rada

BEZ POSLA: Mačvan, Mekejleb, Želabal...

Košarka -
Nekoliko košarkaša, koji su ranijih godina bili nosioci igre evroligaških timova, sada nekoliko sedmica pre početak sezone ne znaju gde će nastaviti karijeru

Do zvaničnog početka košarkaške Evrolige ostalo je nešto manje od mesec dana. Pre početka elitnog takmičenja, od utorka na programu su kvalifikacije, gde ćemo saznati ime i poslednjeg učesnika najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Vremena do početka sezone u gotovo svim evropskim ligama je sve manje, a pojedina velika imena još uvek nemaju klub.Na prvom mestu, tu je srpski internacionalac i bivši igrač Partizana Milan Mačvan. Posle sezone koju je pretežno obeležile brojne povrede, Mačvan je u Evroligi prosečno beležio 6,8 koševa, 4,5 uhvaćenih lopti i jednu asistenciju. Drugi na listi je takođe dobro poznati, bivši igrač Partizana, Lester Bo Mekejleb. Posle vrlo dobre sezone u Fenerbahčeu, gde je knjižio 11,9 poena, 3,2 skoka i 2,5 asistencija, Željko Obradović je odlučio da se zahvali makedonskom reprezentativcu na saradnji i potraži neko drugo rešenje na mestu organizatora igre.Francuski reprezentativac Mikael Želabal je treće ime na spisku. Uprkos tome što iza sebe ima vrlo dobre partije sa nedavno završenog Mundobasketa u Španiji, doskorašnji igrač Himkija je poručio da neće žuriti i da će strpljivo čekati pravu ponudu.

Iako ga je od dresa Olimpijakosa delio samo potpis, dojučerašnji centar Galatasaraja Pops Mensa-Bonsu nije uspeo da prođe medicinske preglede u Pireju, nakon čega je dobio samo zahvalnicu.Podsetimo, 31-godišnji Britanac je prošle sezone u Evroligi imao 8,4 poena i 6,5 skokova po meču.

Za kraj, tu je Mihael Bramos – šuter koji iza sebe ima turbulentnu takmičarsku godinu, ispunjenu povredama. Zbog toga je propustio i reprezentativnu akciju na Svetskom kupu, a do potpunog oporavka biće mu potrebno još najmanjetri meseca. Najbliži je bio prelasku u Laboral Kuću, ali se klub iz Vitorije kasnije odlučio za Davisa Bertansa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track