NIKO NEĆE PROTIV SALETOVIH ORLOVA: Srbija na Evrobasketu u Letoniji ili Nemačkoj
Foto: Dado Đilas

Odlučeno

NIKO NEĆE PROTIV SALETOVIH ORLOVA: Srbija na Evrobasketu u Letoniji ili Nemačkoj

Košarka -
Kako je poznato da ne možemo igrati u Hrvatskoj i Francuskoj, ostaje nam da vidimo da li u grupu idemo sa Nemačkom i Turskom ili sa druge strane Letonijom i Litvanijom

Određeni su šeširi uoči žreba za Evrobasket košarkaša, koji će se naredne godine održati u Nemačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj i Letoniji, a evropska kuća košarke dozvolila je domaćinima prvenstva Evrope da izaberu protivnika u svojoj grupi.

Hrvatska je, po navodima tamošnje štampe, izbegla "orlove" tako što je izabrala Sloveniju iz drugog šešira. Srpska selekcija se nalazi takođe u drugom šeširu uz Sloveniju, Ukrajinu i Finsku, dok su Hrvati među nosiocima sa Francuskom, Litvanijom i Španijom.

Francuzi su se, vođeni iskustvom sa Svetskog prvenstva, takođe odlučili da ne uzmu Srbiju za protivnika, te su izabrali Finsku, dok je Nemačka "pikirala" Tursku. Letonija je želela komšijski derbi, pa je izabrala Litavniju.

Kako je poznato da ne možemo igrati u Hrvatskoj i Francuskoj, ostaje nam da vidimo da li u grupu idemo sa Nemačkom i Turskom ili sa druge strane Letonijom i Litvanijom.

Žreb za Evrobasket održaće se 15. novembra.

Šeširi:

1. Hrvatska, Francuska, Litvanija, Španija2. Srbija, Slovenija, Ukrajina, Finska3. Grčka, Letonija, BiH, Turska4. Italija, Poljska, Belgija, Makedonija5. Nemačka, Izrael, Češka, Gruzija6. Rusija, Holandija, Island, Estonija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track