Muta Nikolić: Tejić i Murić snaga Partizana i Zvezde
Foto: Saša Pavlić

Analizirao večite rivale

Muta Nikolić: Tejić i Murić snaga Partizana i Zvezde

Košarka -
Crvena zvezda može u top osam, Partizan će biti jak kao i obično. Uradiće mnogo u Evrokupu, istakao bivši trener oba kluba

Crvena zvezda i Partizan polako kompletiraju tim. Odigrali su već nekoliko pripremnih utakmica, pa smo pozvali Miroslava Nikolića, trenera koji je trenirao oba košarkaška kluba.- Zvezda je veoma dobra, odlična ekipa. Imaju po dva-tri igrača na svakoj poziciji i jači su nego prošle godine. Starosedeoci su iskusniji za godinu dana. Mogu do top osam u Evroligi - u centar gađa popularni Muta.Duletov pečatIskusni stručnjak zna kako Zvezda može do uspeha:- Na poziciji četiri imaju Tejića i Mitrovića, koje moraju da forsiraju i da na njima zasnivaju igru. To su igrači za reprezentaciju.Kad je reč o Partizanu, Nikolić tvrdi da će crno-beli imati mlad i kvalitetan tim:- Nije to još to, ali napraviće Partizan ponovo dobru ekipu i uradiće mnogo u Evrokupu. Vidi se tu Duletov pečat, igraju brzo, prate trendove. Naravno, kao i svake godine, ubacuju nekoliko klinaca, od čije prodaje klub kasnije živi. Vidim da Partizan ima problem zbog registracije igrača, to ih koči, kada to reše, pale motore za nove uspehe.Neki novi klinciPomenuli smo talentovanog Marinkovića kao novu mladu snagu parnog valjka.- Da, da veliki potencijal. Tu je i on i još neki drugi klinci koji će sigurno dobiti šansu. Ma, u Partizanu znaju šta rade - zaključio je Nikolić.

Stručni pogledO POJAČANJIMAEdo Murić- Baš dobar igrač, pravo pojačanje, doneće mnogo crno-belima.Vilijams i Cirbes- Nisu se još uklopili. Amerikanac se dozira u prijateljskim mečevima. Nemac ništa nije pokazao.Dangubić, Jović, Kalinić- Imaju odličnu priliku da nastave s razvojem. Na njih računa srpska košarka.

Bez dlake na jezikuTOMAŠEVIĆ JE DEMAGOGO izjavi Dejana Tomaševića „da je sada pitanje da li ćemo da ulažemo u srpske ili američke i francuske košarkaše“ Nikolić kaže:- To je obična demagogija. Super, hoće da ulažemo u naše, a njih nema. Pa, odlaze nam deca u inostranstvo i na američke koledže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track