VELIKA ŠTETA: Srbija ispustila 10 poena prednosti protiv Turske u četvrtfinalu SP

Drama u istanbulu

VELIKA ŠTETA: Srbija ispustila 10 poena prednosti protiv Turske u četvrtfinalu SP

Košarka -
Košarkašice Srbije poražene su od selekcije Turske sa 62:61 (18:13, 6:17, 17:10, 21:21) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

ISTANBUL - Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Turskoj. Srbija je u četvrtfinalu poražena od domaćina Turske rezultatom 62:61 (18:13, 6:17, 17:10, 21:21).Izabranice selektora Marine Maljković ostale su bez polufinala u dramatičnoj završnici, iako su u trećoj četvrtini imale čak deset poena prednosti.Turska je u poslednjoj četvrtini, zahvaljujući trojkama, imala sedam poena prednosti, a Srpkinje nisu imale snage za novi preokret. Košarkašice Turske će u polufinalu igrati protiv Španije, koja je prethodno pobedila Kinu sa 71:55.Srbiju očekuje borba za plasman od petog do osmog mesta.Najefikasnije u timu Srbije bile su Milica Dabović sa 18 poena, i Nevena Jovanović sa 16 poena i pet skokova. Jelena Milovanović završila je utakmicu sa 11 poena i pet skokova. U pobedničkom timu najefikasnija je bila Lara Sanders sa 14 poena i čak 19 skokova.

TOK MEČAIV četvrtinaNa startu poslednje deonice dugo nije bilo koša, da bi taj trend prekinule Turkinje. Domaća selekcija je iskoristila slabu igru Srbije i dolazi do pet poena prednosti - 45:40.Seriju turske konačno prekida Tijana Ajduković, a posle nove trojke Srbija se vraća u igru - 45:45. Turkinje u završnici ponovo uspevaju da se odlepe i u poslednja dva minuta ulaze sa šest poena prednosti. Izabrnice selektora Marine Maljković nisu se predavale, ali je Sandersova bila nepremostiva prepreka pod košem Turske. Ona je svojim blokadama čuvala prednost svog tima, ali je Nevena Jovanović pogodila trojku za 61:59, pa je meč ušao u dramatičnu završnicu. Međutim, posle koša Tamare Radočaj Srpkinje nisu uspele da naprave faul na 1,6 sekundi pre kraja, pa je vreme isteklo i Turska je prošla u polufinale rezultatom 62:61.

III četvrtinaJelena Milovanović otvorila je drugo poluvreme nobvom trojkom. Srpkinje su na startu treće četvrtine maksimalno iskoristile nervozu u redovima Turske pa Milica Dabović novom trojkom donosi dvocifrenu prednost – 36:26. Međutim, u nastavku meče situacija na terenu se preokrenula. Turkinje su se konsolidovale i uspevaju da se vrate u meč.Domaća selekcija je u završnici bila u velikom naletu, pa se prednost Srbije istopila. U poslednjim sekundama, pri vođstvu 40:39, izabranice selektora Marine Maljković prave novu grešku, dok na drugoj strani Turska postiže nove poene pa u domaći tim u poslednjih deset minuta ulazi sa minimalnom prednošću 41:40. II četvrtinaDruga deonica je počela trojkom Jovanovićeve za vođstvo Turske od 18:16. Usledila je serija grešaka na obe strane, ali su se srpske košarkašice u nastavku meča raspucale. Na scenu je stupila fantastična Milica Dabović, koja je prvo smanjila prednost rivala na 23:21, da bi zatim režirala potpuni rezultatski preokret. Nevena Jovanović je novom trojkom donela vođstvo našem timu (24:23), a zatim Dabovićeva postiže pet vezanih poena za +5 - 24:29. Nervozne Turkinje u završnici prave i nameran prekršaj, pa Srbija na poluvreme odlazi sa šest poena prednosti – 30:24. Milica Dabović je u tom periodu postigla 11 poena, dok je Nevena Jovanović dodala 8.I četvrtinaNa uvodne poene Ane Dabović, Turkinje su odgovorile serijom od 5:0. Uzvratila je Milovanovićeva trojkom za izjednačenje - 5:5, ali je Ivegin na drugoj strani takođe bila precizna sa distance. Izabranice selektora Marine Maljković imale su problema sa skokom, posebno u odbrani. Uz to usledio je loš šuterski period na obe strane, pa je rezultat 8:5 dugo bio na snazi. Međutim, Sandersova domaćoj selekciji donosi pet poena prednosti i vođstvo od 10:5. Milica Dabović je novom trojkom vratila Srbiju na samo dva poena zaostatka - 10:8, a zatim je usledilo i novo izjednačenje. Ipak, Turkinje koriste seriju promašaja našeg tima i dolaze do maksimalnih šest poena prednosti (16:10), a na kraju domaća selekcija prvu četvrtinu dobija rezultatom 18:13.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track