BLAŽIČ SE IZVINIO ZBOG IZAZIVANJA UDESA: Zvezda kaznila slovenačkog košarkaša
Foto: Saša Pavlic

GOLFOM UDARIO TAKSI

BLAŽIČ SE IZVINIO ZBOG IZAZIVANJA UDESA: Zvezda kaznila slovenačkog košarkaša

Košarka -
Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič izazvao je u subotu rano ujutru saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola

BEOGRAD - Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič izazvao je u subotu rano ujutru saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola. Slovenački košarkaš je na raskrsnici Nemanjine i Resavske ulice svojim automobilom marke golf udario u taksi vozilo, u trenutku kada je iz jedne saobraćajne trake prelazio u drugu. Saobraćajna policija je izašla na mesto nesreće, a alko-testom je utvrđeno da je bek crveno-belih bio pod dejstvom alkohola, odnosno da je u trenutku udesa imao više od 0.61 promila u krvi. U sudaru na sreću nije bilo povređenih. Jaka Blažič se javno se izvinio zbog saobraćajnog udesa koji je izazvao u centru Beograda, a klub sa Malog Kalemegdana saopštio je da će ga kazniti sa dve plate.

Kako je objavljeno na sajtu crveno-belih, Blažič je kod sudije za prekršaje već platio predviđenu kaznu u iznosu od 16.000 dinara.

"Svesni smo da je u ovom trenutku Blažiču najteže, jer se uvek isticao primernim ponašanjem, a prema svim obavezama se odnosio maksimalno profesionalno. Pogrešio jeste, a za svoj postupak snosi odgovornost. Sigurni smo da je izvukao pouku, a najvažnije je da nije bilo povređenih", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde su u petak, u Pioniru, deklasirali ekipu Levskog sa 85:55. Blažič je na parketu proveo 15 minuta i postigao osam poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track