Mitrović: Loše smo šutirali, presudilo iskustvo gostiju
Foto: Saša Pavlić

Evroliga

Mitrović: Loše smo šutirali, presudilo iskustvo gostiju

Košarka -
Dobro otvorili meč, postigli lake poene, ali su nas posle toga čvrstom igrom "ugasili". Idemo dalje, izgubili smo od Olimpijakosa, ne od bilo koga, rekao košarkaš Zvezde

BEOGRAD - Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je večeras posle poraza od Olimpijakosa u Evroligi (62:57) da je presudilo iskustvo grčkog tima.

"Videli smo o kakvoj se ekipi radi. Pričalo se kako u Beograd dolaze oslabljeni sa povredama igrača i da ćemo lagano da pobedimo, ali su pokazali zašto su prvi u grupi i kandidati za fajnal-for Evrolige. Odigrali su mnogo ovakvih utakmica i bili mirniji u odlučujućim trenucima", rekao je Mitrović novinarima nakon meča.

Krilni igrač srpskog tima istakao je da je najveći razlog poraza loš šut crveno-belih.

"Dobro otvorili meč, postigli lake poene, ali su nas posle toga čvrstom igrom "ugasili". Idemo dalje, izgubili smo od Olimpijakosa, ne od bilo koga. Već smo se okrenuli duelu protiv Solnoka", naveo je Mitrović.

Nikola Kalinić je rekao da je Olimpijakos pokazao zašto je nekoliko godina u vrhu evropske košarke.

"Potpuno su poremetili našu igru i organizaciju u napadu. Mi smo isto to želeli da uradimo Spanulisu, ali pokazali su nam zašto su godinama među najjačim timovima u Evropi. Uspeli smo u poslednjim minutima da stignemo njihovu prednost, ali je presudilo iskustvo Olimpijakosa", rekao je Kalinić.

Plejmejker Markus Vilijams dodao je da njegov tim mora da izvuče pouke posle meča protiv Olimpijakosa kako bi napredovao.

"Olimpijakos je bio fantastičan u odbrani, igrali su onako kako smo mi do sada, agresivno na plejmejkerima. Odsekli su nam igru na Marjanovića i bio sam frustriran zbog toga. Izgubili smo u neizvesnoj završnici i moramo da se okrenemo narednim mečevima. Moramo da učimo iz ovakvih utakmica", zaključio je Vilijams.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track