BERTANS IMA POSEBAN MOTIV: Brojim sate do meča sa Zvezdom

BERTANS IMA POSEBAN MOTIV: Brojim sate do meča sa Zvezdom

Košarka -
Mislim da su bolji nego prošle sezone. Angažovali su Vilijamsa, Cirbesa, Dangubića... a zadržali su najbolje igrače, kažeLetonac

Tri godine je Davis Bertans u dresu Partizana vojevao bitke protiv Crvene zvezde, a sudbina je htela da već u prvoj sezoni po odlasku iz crno-belog tabora opet udari na Zvezdu. Ovoga puta sa novim klubom Laboral Kućom u grupnoj fazi košarkaške Evrolige. Bertans i Baskijci dočekuju sutra Crvenu zvezdu u petom kolu grupe D.

“Iz Beograda nosim sjajne uspomene. U poslednje dve sezone osvojili smo dve nacionalne titule, i to kada su svi tvrdili da ne možemo. Posebno je bila veličanstvena 2012-2013. kada smo podigli pehar ABA lige i srpske Superlige. Te godine se ne zaboravljaju. Košarka je u Srbiji kao religija. U Srbiji se rađate kao navijač Zvezde ili Partizana, i to vas prati do kraja života. Navijači su nas bodrili svakog dana, na svakoj utakmici, nebitno da li smo bili u seriji poraza ili pobeda. Nigde nisam osetio toliku emociju kao u Beogradu. Publika skače i navija celu utakmicu, čak i posle poraza ostajali su u dvorani i pevali, bodreći nas”, rekao je Bertans.Pored Bertansa, adut Laboral Kuće će biti još jedan strastveni partizanovac - Saša Vujačić.“Znam to vrlo dobro, jer smo nekoliko puta već pričali o Partizanu. Zato nas dvojicu u utorak očekuje posebna utakmica. Verovatno će me prožimati isti osećaj na parketu kao kada sam u crno-belom dresu igrao protiv Zvezde. Jer, kao što u kažu, kada ste jednom bili deo nekog kluba, zauvek ostajete deo kluba. Brojim časove do tog meča...”

Letonac kaže da Zvezda ima jači tim nego prethodnih godina…“Mislim da su bolji nego prošle sezone. Angažovali su Vilijamsa, Cirbesa, Dangubića... a zadržali su najbolje igrače. Znam kako igraju, žestoko, čvrsto, angažovano sve vreme, pa ćemo morati da odgovorimo istom energijom. Očekuje nas i zabavan „revanš“, jer će na tribinama biti 20.000 njihovih navijača. Iskreno, radujem se i toj utakmici.”

Oba tima duel u Baksiji dočekuju sa identičnim učinkom od po dve pobede i dva poraza.“U našoj grupi svako svakoga može da pobedi, tako da su svi mečevi značajni, a pobede izuzetno važne, kao što je bila naša prošle nedelje protiv Valensije.”

Letos je Bertans imao ponude Olimpijakosa, Galatasaraj i još nekih klubova, ali se opredelio za Laboral Kuću.“Prvo, to je klub sa dugom tradicijom i pokazao se kao odličan stepenik u napretku igrača ka evroligaškom i NBA vrhu. Takođe i trener Marko Krespi je bio uporan da dođem, a mnogo puta se do sada pokazalo da kada vas hoće trener ne postoji bolja osnova za uspeh.”

Kurir sport / Novosti sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja