(VIDEO) OTVORENA VRATA ZA TOP 16: Crvena zvezda srušila Laboral Kuću u Španiji
Foto: KK Crvena Zvezda

Ubedljivi crveno-beli na gostovanju u Vitoriji

(VIDEO) OTVORENA VRATA ZA TOP 16: Crvena zvezda srušila Laboral Kuću u Španiji

Košarka -
Obe ekipe su u dosadašnjem delu takmičenja ostvarile po dve pobede, uz dva poraza

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veoma bitnu pobedu u meču 5. kola Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića savladali su u Vitoriji Laboral Kuću rezultatom 86:66 (21:22, 20:12, 25:16, 20:16) i upisali treću pobedu.

Pobeda u gostima mnogo znači za srpskog predstavnika i otvara širom vrata plasmanu u Top 16 fazu ovog takmičenja.

Luka Mitrović je bio najefikasniji sa 17 poena, Cirbes je postigao 15, Vilijams 14, a Marjanović 12.

Šengelija je u domaćem timu bio jedini dvocifreni sa 20 poena.

Zvezda je odigrala sjajno u odbrani i limitirala domaći tim na 66 poena.

Crveno-beli su nadskakali rivala sa 45 skokova naspram 26. Zvezda je ostvarila 16 ofanzivnih skokova, dva više nego Laboral pod svojim košem.

Crvena zvezda narednog vikenda gostuje Galatasaraju u Istanbulu.

Srpski tim potpuno je nadigrao španskog predstavnika iz Baskije. Nakon početnog ispitivanja snaga izabranici trenera Dejana Radonjića u nastavku su preuzeli kontrolu i diktirali tempo održavajući stalnu prednost.

Da će Laboral ostati bez željenog uspeha najavio je sjajni Luka Mitrović kada je sa dve trojke doneo crveno-belima u trećoj četvrtini vođstvo od 14 poena razlike (52:38 i 54:40).

Crvena zvezda nije popuštala i nezadrživo grabila ka pobedi, a odličnu igru krunisala je u poslednjoj četvrtini, kada je definitivno slomila otpor Laborala i otišla na 20 poena prednosti osam minuta pre kraja (72:52).

Domaći tim bio je bez rešenja da se na pravi način suprotstavi raspoloženim crveno-belima koji su briljirali pod oba koša i odigrali najbolju utakmicu ove sezone.

http://www.youtube.com/watch?v=ra4yb_amzgk

TOK MEČA

Zvezda je počela sa petorkom Vilijams, Lazić, Blažič, Mitrović, Marjanović. Domaćin u sastavu Ajverson, Šengelija, Perkins, Vujačić, Bertans.Lazić i Mitrović su poveli Crvenu zvezdu do prednosti 11:6 u 5. minutu. Lazić je pogodio prvu trojku, potom još dva poena i sa sedam poena doneo Zvezdi prednost 15:10 u 7. minutu.

San Emeterio je prvom trojkom za svoj tim primakao Laboral Kuću na poen minusa (16:17), a ubrzo je španski tim prešao u vođstvo posle kontre Šengelije.

Po isteku prvih deset minuta domaćin je imao minumalnu prednost 22:21.

Crvena zvezda je uspostavila dominaciju u skoku (10-5), ali je imala čak pet izgubljenih lopti, za razliku od domaće dve izgubljene lopte.

Sjajno je Zvezda otvorila drugu četvrtinu. Posle tri i po minuta Zvezda je serijom 6:0 povela 27:22.

Mitrović je u 16. minutu doneo Zvezdi najvećih šest poena prednosti do sada - 30:24, a serijom 5:0 crveno-beli u 18. minutu stiču najvećih devet poena prednosti - 37:28.

Na isteku prvih 20 minuta crveno-beli imaju sigurno vođstvo 41:34.

Zvezda je potpuno nadskakala rivala, ima 25 skokova, naspram 12 domaćina. Zvezda ima čak 12 ofanzivnih skokova. Problem su osam izgubljenih loptiv, jedna više nego domaćin. Mitrović je najefikasniji sa devet poena, Lazić ga prati sa osam. Kod domaćina, Šengelija je postigao 13, Hamilton sedam poena.

I treći period crveno-beli su započeli na sjajan način. Vilijams i Mitrović su vezali dve trojke, a Marjanović pogodio za 49:38 u 23. minutu. To je prvo dvocifreno vođstvo Crvene zvezde.

Sjajno je Zvezda igrala u ovom periodu, a posebno se razigrao Mitrović. Njegova nova trojka, ukupno 17. poen, donela je gostima prednost 52:38.

Do najveće prednosti od 17 poena crveno-beli su stigli u 25. minutu pošto je Blažič pogodio za dva poena, uz prekršaj - 57:40.

Poenima Marjanovića Zvezda je imala 18 poena viška (60:42), ali domaćin smanjuje sa šest vezanih poena.

Ipak Zvezda u finišu treće deonice postiže četiri vezana poena za visokih 66:50 pred ulazak u poslednjih deset minuta igre.

Vilijams je u 32. minutu doneo prvi put Zvezdi prednost od 20 poena i praktično već tada je sve bilo gotovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track