Dejan Koturović: Kriv sam što sam verovao ljudima

Slavni košarkaš juče ponovo saslušan

Dejan Koturović: Kriv sam što sam verovao ljudima

Košarka -
Ishitreno sam kupio vozilo, prodavac nije hteo da sredimo dokumentaciju, rekao bivši reprezentativac, osuđen na tri meseca zatvora

Moja jedina greška je što sam verovao ljudima. Kriv sam što sam ishitreno kupio vozilo. Nikad sebi neću oprostiti što nisam proverio ni prodavca ni automobil - rekao je juče na saslušanju pred Apelacionim sudom u Skoplju bivši srpski košarkaški reprezentativac Dejan Koturović, koji se već dva meseca nalazi u pritvoru u Đevđeliji zbog produženog krivičnog dela falsifikata javne isprave.Apelacioni sud je Koturovića saslušao na javnoj sednici po žalbi koju je njegov advokat Petar Srnakov podneo na odluku suda u Đevđeliji, koji ga je osudio na tri meseca zatvora. Glavni argument za osuđujuću presudu, koji je javni tužilac ponovio i juče, jeste da je od 19. januara, kad je Koturović u Beogradu kupio „hondu“, do 13. septembra, kad je uhapšen na graničnom prelazu Bogorodica, imao vremena da legalizuje kupovinu, što on nije učinio. Međutim, Koturović je odbacio kvalifikaciju tužilaštva da je propuštanjem da se sastavi kupoprodajni ugovor umišljajno izvršio krivično delo.- Nekoliko puta sam zvao prodavca i tražio da se sretnemo kako bismo sredili dokumentaciju. On je taj susret odlagao, a onda je prestao da mi se javlja na telefon. Hteo sam da nađem tog Bugarina na koga se vodi punomoćje za auto, ali sam u međuvremenu uhapšen - kazao je Koturović.Međutim, on je priznao da nema dokaze o identitetu prodavca.- Njegov broj telefona je bio u mom mobilnom telefonu, ali su podaci izbrisani prilikom servisiranja. Mogu da vam dam broj servisa da to proverite - kazao je Koturović i zamolio sud da mu umanji kaznu.Koturovićev advokat zatražio je da Apelacioni sud umanji kaznu njegovom klijentu ističući da je presuda suda u Đevđeliji zasnovana na pretpostavkama. Odluka Apelacionog suda biće doneta u skraćenom postupku. Koturovićev advokat kazao je da je očekuje za dva do tri dana. Ukoliko žalba ne bude usvojena, na slobodu će izaći 13. decembra.

SaslušanjeDOVEDEN S LISICAMADejan Koturović je u skopski sud doveden s lisicama. Nakon okončanja sednice Apelacionog suda odmah je vraćen u pritvor u Đevđeliju. On je uhapšen 13. septembra pod sumnjom da je falsifikovao dokumenta za džip „honda CRV“ koji je vozio. Makedonske vlasti lišile su ga slobode zbog sumnje da je vozilo kojim je upravljao ukradeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track