Najnovije vesti

UBIJEN NAVIJAČ ZVEZDE U ISTANBULU: Turski huligani napali Delije koje nisu ušle u halu! (VIDEO)

Tragedija

UBIJEN NAVIJAČ ZVEZDE U ISTANBULU: Turski huligani napali Delije koje nisu ušle u halu! (VIDEO)

Košarka
Kako saznajemo, ubijeni mladić Marko Ivković je iz Zemuna. Prema prvim informacijama, grupu od 400 navijača Crvene zvezde, koji nisu uspeli da uđu u halu "Abdi Ipekči", napali su turski huligani, posle čega je došlo do masovne tuče

ISTANBUL - Dvadesetpetogodišnji navijač Crevene zvezde Marko Ivković Jagoda ubijen je u petak veče u Istanbulu uoči utakmice Crvena zvezda - Galatasaraj, saznaje Kurir.

Kako saznajemo, ubijeni mladić je iz Zemuna. Prema prvim informacijama, grupa od 400 navijača Crvene zvezde, koji nisu uspeli da uđu u halu "Abdi Ipekči", napadnuti su od strane turskih huligana. Policija intervenisala, posle čega su razbijeni izlozi i vozila u blizini hale.

Navijači Zvezde nisu mogli da uđu u dvoranu, jer je organizator prekršio dogovor i onemogućio im da kupe ulaznice, nakon čega je došlo do tuče i incidenata ispred dvorane, pa je intervenisala policija, preneo je Tanjug.

Turski navijači gađali Delije kamenicama

Dok se u "Abdi Ipekčiju" igrao meč Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde, navijači crveno-belih napadnuti su od strane turskih huligana. Navijači Galatasaraja su grupu gađali kamenicama i bakljama, a došlo je i do fizičkih sukoba. Policija je brzo intervenisala, a prema pisanjima turskog Hurijeta, srpski navijači su napuštajući prostor oko hale demolirali nekoliko vozila i izloga. Tokom samog susreta, navijači Galate su u nekoliko navrata skandirali "Kosovo, Kosovo".

Sukob Delija u Istanbulu,  Foto: Twitter
Sukob Delija u Istanbulu, Foto: Twitter

Po završetku meča, trener Galatasaraja Ergen Ataman je izjavio da su navijači Crvene zvezde "teroristi". Pretpostavlja se da je izjava povezana sa sukobom navijača.

Konzulat Srbije potvrdio

Konzulat Srbije u Istanbulu potvrdio je da je navijač Crvene zvezde ubijen u Istanbulu. U konzulatu je rečeno da je konzul Zoran Marković otišao u bolnicu i da za sada ne mogu za sada da iznesu druge detalje.Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je ovaj mladić ubijen ubodima nožem u sukobima koji su izbili ispred same hale "Abdi Ipekči" u Istanbulu.

"Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam", rekao je Marković. On je kazao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

"Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije... Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku", rekao je Marković. Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu. "Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo", rekao je Marković.

Crvena Zvezda: Saučešće porodiciKošarkaški klub Crvena zvezda potvrdio je večeras na svom sajtu da je ubijen njihov navijač u Istanbulu. Klub je izjavio saučešće porodici, rodbini i prijateljima.

http://www.youtube.com/watch?v=P8dQItpGcGA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...