(VIDEO) TURCI BODU KOGA STIGNU: Navijači Galate su već ubadali pristalice Čelsija, Borusije, Lidsa..
Foto: Evroliga

Nije slučajno

(VIDEO) TURCI BODU KOGA STIGNU: Navijači Galate su već ubadali pristalice Čelsija, Borusije, Lidsa..

Košarka -
Incident u kojem je poginuo navijač Crvene zvezde, nije izolovan slučaj divljaštva u Istanbulu od strane navijača Galatasaraja

U Istanbulu je u petak tragično nastradao navijač Crvene zvezde Marko Ivković, nakon što je izboden nožem od strane navijača Galatasaraja.

Dosta prašine, očekivano, podiglo se u našim medijima, dok turski uglavnom ćute i incident sklanjaju "pod tepih". Međutim, kada se pogleda u ne tako daleku prošlost, stvar deluje još ozbiljnije.

Naime, navijači Galatasaraja imaju "bogatu" istoriju incidenata i tragičnih događaja koje su sami režirali kada su im u goste dolazili evropski timovi. Poslednji u nizu je primer iz februara ove godine kada su navijači Čelsija loše prošli u istanbulu. Dvojica navijača londonskog kluba su izbodena noževima, kao i nesrećni Ivković.

Osim toga, navijači Galate su svojevremeno izboli i ubili dvojicu navijača Lidsa u tadašnjem Kupu UEFA, a još jedan primer je gostovanje navijača Borusije, sa kojima su nastali pravi neredi na ulicama Istanbula u okviru gostovanja u Ligi šampiona nedavno.

Ovo govori da ovo nije izolovan incident, te da su navijači Galate možda i "najsmrtonosniji" u modernoj eri evropskog sporta.

Kakva će biti kazna, da li će se pronaći krivci i kako će se ovo završiti?

Pogledajte detalje sa gostovanja nemačkih navijača u Istanbulu, pomenutih "Milionera":

http://www.youtube.com/watch?v=UYs4B6dz3Jw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track