(FOTO) ŽALOSNA SLIKA SRBIJE: Pogledajte u kakvim neljudskim uslovima treniraju košarkaši iz Kule
Foto: Kurir Sport

Tužno, pretužno

(FOTO) ŽALOSNA SLIKA SRBIJE: Pogledajte u kakvim neljudskim uslovima treniraju košarkaši iz Kule

Košarka -
Izgled i funkcionalnost svlačionica nemoguće je opisati rečima. Izuzetno loše stanje potrebno je videti svojim očima, pa i tada je nemoguće poverovati da tako ruiniran prostor i dalje koriste deca u svrhu zdravog života i negovanja sportskih vrednosti
1 / 5 Foto: Kurir Sport

Košarkaški klub Hajduk iz Kule, koji broji preko 120 dece, uz školicu košarke i članove prvog tima, trenira u izuzetno neljudskim uslovima.

Kuljani, koji su poslednjih godina imali dosta uspeha u mlađim selekcijama, dok seniori igraju u trećoj ligi Srbije, treniraju u hali lokalne osnovne škole koja više liči na ruinu nego na sportsko borilište.

Najveći problem zimi predstavlja grejanje, jer se utakmice i treninzi održavaju u uslovima kada temperatura u hali padne i na 0 stepeni. Takođe, parket u hali je u katastrofalnom stanju i predstavlja veliku opasnost za sve koji treniraju. Na pojedinim delovima ispada, jer je rasušen i odlepljen i lopte ne mogu da odskaču. Najveću opasnost predstavljaju ekseri koji vire iz parketa, kao i rupe u parketu, koje mogu da izazovu ozbiljne povrede. Sve ovo nije čudno, jer parket nije menjan od prvog otvaranja hale, davne 1984. godine.

Izgled i funkcionalnost svlačionica nemoguće je opisati rečima. Izuzetno loše stanje potrebno je videti svojim očima, pa i tada je nemoguće poverovati da tako ruiniran prostor i dalje koriste deca u svrhu zdravog života i negovanja sportskih vrednosti. Često se dešava da nema tople vode u promrzlim svlačionicama. Sve ovo utiče na higijenu hale i pomoćnih objekata, koja je oskudna i nedovoljna, jer nema sredstava za pravilno i potpuno održavanje.

Uz sve navedeno, pozitivno je to da semafor uskoro stiže, nakon 15 godina. U klubu ističu da je najvažnija od svega ipak činjenica da deca i sportisti ne odustaju i na svaki trening dolaze motivisani i puni entuzijazma, jer je sport način života i filozofija od koje se ne odustaje tako lako. Ovim putem KK Hajduk najviše želi da skrenu pažnju na decu, na mnogostruke koristi koje imaju baveći se sportom, i na to koliko su njihove mogućnosti razvoja i napredovanja skrajnute i sužene zbog ovakvog opšteg stanja objekta u kom treniraju.

Članovi KK Hajduk, prijatelji sporta, treneri i roditelji traže razumevanje i odgovore na pitanja od predstavnika lokalne samouprave i upravnika škole u nadi da će skrenuti pažnju javnosti, građana i najvažnije, odgovornih lica, kako bi se poboljšali uslovi za treniranje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track