(VIDEO) ZA SVA VREMENA: Pogledajte kako je Brajant oborio rekord slavnog Majkla Džordana
Foto: AP

Na utakmici sa Minesotom

(VIDEO) ZA SVA VREMENA: Pogledajte kako je Brajant oborio rekord slavnog Majkla Džordana

Košarka -
Prvo mesto na listi najboljih strelaca u istoriji NBA lige drži Karim Abdul Džabar sa 38.387 poena, a na drugoj poziciji je Karl Maloun sa 36.298

MINEAPOLIS - Košarkaš Los Anđeles Lejkera Kobi Brajant postao je treći najbolji strelac u istoriji NBA lige.Brajant je na trećem mestu prestigao legendarnog Majkla Džordana, koji je do sada postigao 32.292 poena. Zvezda Lejkersa je oborila rekord Džordana sa linije slobodnih bacanja na meču protiv Minesote. Odmah po rušenju rekorda, Kobiju su igrači oba tima prišli i čestitali mu ovaj rezultat.

Brajantu je do trećeg mesta na večnoj listi najboljih strelaca u NBA ligi bilo potrebno 1.269 utakmica, a Džordan je svojih 21.292 poena postigao na 1.039 mečeva.Lejkersi su pobedili Minesotu 100:94, a Brajant je meč završio sa 26 poena. On je stigao do 32.310 poena u istoriji NBA lige.Džordan je i dalje uspešniji od Brajanta pogotovo ako se uzme u obzir da je, po mnogima, najbolji košarkaš sveta svih vremena svoj poenterski učinak ostvario za 15 sezona, odnosno četiri manje od Brajanta. Vlasnik Minesote Glen Tejlor asu Lejkersa uručio je loptu sa utakmice, a tokom prekida Brajant je dobijao čestitke i od saigrača i od protivnika.

http://www.youtube.com/watch?v=5yBqbs4BPOw
http://www.youtube.com/watch?v=d7AM0ITbo2Y

"Počastvovan sam što sam ovde i još uvek igram. Karijere obično ne traju ovoliko dugo. Cenim što imam priliku da i dalje izađem na teren i pružam partije na ovom nivou. Džordan zna koliko sam naučio od njega, kao i od ostalih legendi NBA lige, ali od njega posebno", rekao je Brajant..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track