Panatinaikos u finišu izborio fajnal-for
Foto: BETA

Majstorica

Panatinaikos u finišu izborio fajnal-for

Košarka -
Ekipa trofejnog stručnjaka Željka Obradovića smogla je snage da u odlučujućoj utakmici, nakon iscrpljujuće borbe i prava drame, izbori prolaz na fajnal-for. Imali su domaćini na poluvremenu prednost od devet poena (41:32), ali se uporni i neugodni tim Makabija nije predavao i režirao je krajnje uzbudljivu završnicu

ATINA - Košarkaši Panatinaikosa izborili su plasman na završni turnir Evrolige pošto su u Atini, u petoj odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije, savladali ekipu Makabija iz Tel Aviva sa 86:85 (18:20, 23:12, 21:21, 24:32).Aktuelni evropski šampion je u seriji koja je igrana do tri pobede trijumfovao ukupnim rezultatom 3:2.

Ekipa trofejnog stručnjaka Željka Obradovića smogla je snage da u odlučujućoj utakmici, nakon iscrpljujuće borbe i prava drame, izbori prolaz na fajnal-for. Imali su domaćini na poluvremenu prednost od devet poena (41:32), ali se uporni i neugodni tim Makabija nije predavao i režirao je krajnje uzbudljivu završnicu.Osam sekundi pre zvuka sirene

Izraelci su izjednačili rezultat na 85:85 i činilo se da slede produžeci, ali je na kraju presudio iskusni kapiten Dijamantidis. Iznudio je prekršaj za slobodna bacanja, iskoristio je jedno, ali je potom ukrao loptu Burstajnu i obezbedio ogromno slavlje Panatinaikosu i njegovim bučnim navijačima.

Domaćina su do pobede u spektakularnoj majstorici predvodili Dijamantidis sa 25, Jasikevičijus sa 13 i Perperoglu sa devet poena, dok su u redovima Makabija najefikasniji bili Blu sa 14 i Lengford sa 11 poena.

Panatinaikos se tako pridružio ekipama Barselone, moskovskog CSKA i Olimpijakosa, koji su ranije izborili učešće na fajnal-foru.

Završni turnir Evrolige biće održan od 11. do 13. maja u Istanbulu, a polufinalni parovi su CSKA Moskva - Panatinaikos i Barselona - Olimpijakos.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track