RADONJIĆ PRED DUEL SA REALOM: Čuda su retka, ali moguća
Foto: Beta

Trener Zvezde očekuje spektakl

RADONJIĆ PRED DUEL SA REALOM: Čuda su retka, ali moguća

Košarka -
Predsednik crveno-belih Nebojša Čović apelovao je na navijače da ne kupuju ulaznice od tapkaroša i da ih prijave nadležnim organima

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da očekuje spektakl protiv Reala u Evroligi, kao i da veruje da njegov tim može da iznenadi favorizovanog rivala.

"Dolazi nam kraljevski kluib i to je za sve nas sjajan poklon za novogodišnje praznike. Real je projektovan da ove sezone osvoji Evroligu, pošto se fajnal for igra u Madridu, ali to isto bi moglo da im bude dodatno opterećenje. Ne treba posebno pričati o našoj motivaciji, u svaki meč idemo na pobedu", rekao je Radonjić.

On je istakao da je Real najveći kandidat za osvajanje titule prvaka Evrope

"Pored nas, u grupi su još pet šampiona Evrope, a igrajući protiv njih i mi to želimo da postanemo. Real je kvalitetan i iskusan tim koji može da se takmiči i u NBA ligi. Činjenica da su karte rasprodate govori o tome kakav će ambijent biti. Motivisani smo da zabeležimo pobedu. Čuda se nazivaju tim imenom, jer se ne dešavaju svakog dana", rekao je Radonjić.

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović apelovao je na navijače da ne kupuju ulaznice od tapkaroša i da ih prijave nadležnim organima.

"Ulaznice su planula u roku od sedamdeset minuta na 95 mesta širom Srbije. Ima pritužbi da su se pojavili preprodavci. Crvena zvezda nije želela da podigne cenu karata u odnosu na prvu fazu Evrolige, želeći da svim građanima omogući da kupi ulaznice. Sve smo preduzeli da zaustavimo ovakve stvari, ali ne možemo da to potpuno eliminišemo. Pratićemo sajtove na kojima se pojavila preprodaja, ali molio bih navijače da im ne otimaju karte", rekao je Čović.

Utakmica prvog kola Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i madridskog Reala igra se 2. januara od 19 sati u Kombank areni.

Jović i Kalinić: Jedva čekamo meč sa RealomKošarkaši Crvene zvezde Nikola Kalinić i Stefan Jović izjavili su da jedva čekaju utakmicu protiv madridskog Reala.

"Želimo da odigramo sjajnu utakmicu, očekujem još jedan spektakl u Areni, prodate su sve ulaznice, biće paklena atmosfera i želimo da odigramo tu utakmicu najbolje što možemo. Zna se ko je Real, među tri - četiri najbolje ekipe u Evropi. Želimo da se merimo sa njima, da vidimo gde se nalazimo i na čemu treba da radimo", rekao je Kalnić.

On je dodao da bi zgusnut raspored protivnika i podrška sa tribina mogli da budu adut crveno-belih na meču protiv "kraljevskog kluba".

"Real je iskusna ekipa, navikli su na to, pokušaćemo da odigramo na mladost, želju i borbenost. Ako se ukaže šansa, što da ne, iskoristićemo je. Želimo da odigramo šsto bolje svaki meč i ostvarimo sto vise pobeda. Dobro igramo ove sezone, ništa nije nemoguće, ali treba biti smiren", rekao je Kalinić.

Njegov saigrač iz reprezentacije Stefan Jović kao najveću opasnost naveo je tandem Madriđana Serhio Rodrigez - Rudi Fernandez.

"Predstoji nam još jedna u nizu važnih utakmica, svi sanjamo da igramo protiv Reala. Biće spekatakl i sa nestrpljenjem očekujemo početak utakmice. Real ima dosta igrača već duže vreme na okupu, tu su Rodrigez i Fernandez, od njih mnogo toga polazi, ako uspemo da ih zaustavimo, možemo da napravimo dobar rezultat", rekao je Jović.

Plejmejker Zvezde istakao je da njegov tim nije bez šansi u TOP 16 fazi Evrolige.

"Spremaćemo se kao i za prethodne utakmice. Želimo da nastavimo da pružamo dobre partije u Evroligi, ne želimo da budemo samo učesnici TOP 16 faze i sigurno imamo još dosta toga da pokažemo", zaključio je Jović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track