NBA STAR SUGERIŠE: Radonjić je idealan selektor Crne Gore, do trofeja može  i sa Zvezdom
Foto: AP

Procena Mirotića

NBA STAR SUGERIŠE: Radonjić je idealan selektor Crne Gore, do trofeja može i sa Zvezdom

Košarka -
Dobro ga poznajem kao trenera, imam veoma pozitivno mišljenje o njemu, kaže centar Orlanda

Centar Orlando Medžika Nikola Vučević, inače veliki navijač Crvene zvezde, iz NBA prati dešavanja u regionalnoj ABA ligi i smatra da bi trener crveno-belih Dejan Radonjić bio dobar selektor.

Sjajni crnogorski košarkaš je rekao da prati utakmice Budućnosti i Zvezde kad god može.

“Verujem da će se na kraju i boriti za trofej ABA lige. Dobro poznajem Dejana Radonjića kao trenera, imam veoma pozitivno mišljenje o njemu. Smatram da bi bio dobro rešenje za reprezentaciju, ali kao što sam već rekao, ljudi u Savezu su zaduženi da reše pitanje selektora. Pred nama je sada miran period i treba dobro razmisliti, okupiti najstručnije ljude koji će znati da iskoriste igrački potencijal koji posedujemo", rekao je Vučević i dodao da njegov nastup za Crnu Goru nikad nije bio sporan.

Šesnaesti pik iz 2011. godine naveo je da je u stalnom kontaktu sa Nikolom Pekovićem, a raduju ga i dobre partije novajlije u NBA ligi Nikole Mirotića.

"Sa Pekovićem se često čujem, postali smo dobri prijatelji van terena. Mirotić se odlično snašao u prvoj sezoni, pruža dobre partije za Čikago. Vidim da ga njegovi treneri i saigrači hvale. Drago mi je da se odmah snašao, jer nije lako kad ste ruki u NBA. Što se tiče reprezentacije, mislim da sva trojica imamo želju da zaigramo, ali o tome bismo mogli više da pričamo kada bude vreme”, naglasio je Vučević.

On je istakao da je zadovoljan svojim napretkom ove sezone u dresu Orlanda, ali mu je cilj da još više napreduje.

“Svestan sam da mogu mnogo više i bolje, ali sam i zadovoljan svojim učinkom u dosadašnjem toku sezone. Ostvario sam veliki napredak u odnosu na prošlu sezonu, ali cilj mi je da i dalje napredujem i igram sve bolje kako sezona odmiče. Zadovoljan sam statusom u klubu, imam veliku minutažu, što je najbitnije i kao mladom igraču mi je važno da od uprave i trenera imam poverenje", poručio je 24-godišnji snažni centar.

Dejan Radonjić, Foto: kkcrvenazvezda.rs
Dejan Radonjić, Foto: kkcrvenazvezda.rs

Kurir sport / MINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track