(VIDEO) LELEČU TURCI, KUKAJU BULE: Da li će Zvezda biti kažnjena zbog guslara na meču protiv Galate?
Foto: Printskrin

Neobičan performans

(VIDEO) LELEČU TURCI, KUKAJU BULE: Da li će Zvezda biti kažnjena zbog guslara na meču protiv Galate?

Košarka -
S obzirom da je to učinjeno sa parketa, Košarkaški klub Crvena zvezda sigurno snosi odgovornost jer je dozvolila da se baš na terenu odigra takav "performans"

Košarkaši Crvene zvezde dobili su veliku podršku sa tribina u utakmici 3. kola Evrolige protiv Galatasaraja. "Delije" su za ovu priliku dovele i guslara Marka Šćepanovića, koji je u dva navrata odsvirao pesmu "Leleču Turci, kukaju Bule", uoči početka utakmice i tokom pauze između dva poluvremena.

Ovo nije novost kada su gusle na utakmicama u pitanju, jer su navijači Crvene zvezde to uradili i na utakmici protiv Novog Pazara, ali bi performans u poluvremenu utakmice u "Kombank Areni" mogao skupo da košta crveno-bele.

Šćepanović je uoči utakmice sa tribina zasvirao na starom srpskom instrumentu, dok je pored njega mladi navijač držao parolu sa rečima "Udri, gazi, kidaj, lomi, pobedi za našeg Marka".

Međutim, na poluvremenu je Šćepanović sišao na parket i ponovo zasvirao istu pesmu, uz pozdrav ubijenom vođi navijača Crvene zvezde Veliboru Duniću.

Uzevši u obzir da je zbog dešavanja oko ubistva Marka Ivkovića pomenuti duel bio proglašen za meč visokog rizika, ostaje dilema da li je bilo potrebno da guslar zasvira sa sredine terena pesmu u kojoj se spominju Turci.

S obzirom da je to učinjeno sa parketa, Košarkaški klub Crvena zvezda sigurno snosi odgovornost jer je dozvolila da se baš na terenu odigra takav "performans".Reči pesmeOd glave Zete do grada SpužaKrvavi lanac vojske se pružaPritisli Srbi turske livadeTurcima u Spuž zadaju jadeA serdar Vule s visoke kuleDžeferdar pali, kukaju buleLeleču Turci, kukaju buleOj lele lele, evo ga VuleA serdar Janko sa sabljom mašeUdrite braćo, srpstvo je naše!

Gusle na utakmici fudbalera Crvene zvezde i Novog Pazara

(Kurirsport/Telegraf.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track