NISAM TURČIN: Hoću sa Srbijom na Evrobasket!
Foto: Saša Pavlić

Zoran Erceg zaboravio uvrede Delija

NISAM TURČIN: Hoću sa Srbijom na Evrobasket!

Košarka -
Razumem navijače Zvezde, ali to je sad prošlost. Okrećem se budućnosti, a u to spada i želja da dobijem poziv Aleksandra Ðorđevića, kaže košarkaš Galatasaraja

Košarkaš Galatasaraja Zoran Erceg ne krije da očekuje poziv selektora Srbije Aleksandra Ðorđevića i poručuje da mu uvrede Delija u krcatoj Areni nisu poremetila osećanja prema otadžbini. Košarkašu Galatasaraja skandiralo se „Erceg, Turčine, na.uši se ku.čine“.

- Razumem navijače Zvezde, ali to je sad prošlost. Okrećem se budućnosti, a u to spada i želja da budem u reprezentaciji Srbije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Prošle godine nisam mogao da budem u nacionalnom timu zbog povrede. Sad se osećam dobro, a nadam se da će tako biti i na leto - istakao je Erceg za Kurir i dodao:

- Momci su uradili fantastičan posao prošle godine, drugo mesto na svetu je sjajan uspeh i bilo mi je mnogo krivo što nisam mogao da im pomognem. U razgovoru sa Saletom odlučili smo da ne igram jer ne bih sto odsto bio spreman za napore, ali nadam se da ću ovu sezonu završiti zdrav. Sigurno ću se odazvati pozivu i za mene je to oduvek bila čast.

Krilni centar je svestan da na svojoj poziciji ima veliku konkurenciju, ali ističe da je najvažnije da svi koji budu pozvani budu zdravi.

- Na poziciji četiri bi onda selektor mogao da bira, bile bi to slatke muke. Ima još dosta vremena, najvažnije je da tada svi budemo zdravi. Onda ćemo se okupiti na leto i probaćemo da osvojimo Evrobasket i obezbedimo već tada plasman na Olimpijske igre u Riju 2016. godine - zaključio je Erceg.

Teško u IstanbuluLOŠE SAM SE OSEĆAO POSLE UBISTVA MARKA IVKOVIĆAZoran Erceg je priznao da mu nije bilo dobro kad je čuo da je ubijen Marko Ivković u Istanbulu 21. novembra.- Loše sam se osećao posle te utakmice, bilo mi je mnogo teško, nije mi nimalo bilo prijatno što se nalazim tamo, pogotovo što je sledeći meč bio derbi s Bešiktašom, na kojem su zviždali na minutu ćutanja. Nije prijatno, ali mi smo samo profesionalci koji obavljaju svoj posao na terenu - rekao je Erceg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track