NAJBOLJI IGRAČI ABA LIGE: Partizanu nisu dobri, zato u Megi razbijaju
Foto: Koki

Olako se odrekli sjajnih košarkaša?

NAJBOLJI IGRAČI ABA LIGE: Partizanu nisu dobri, zato u Megi razbijaju

Košarka -
Dejan Musli i Nenad Miljenović trenutno su najbolji igrači ABA lige, a nisu imali mesta među crno-belima

KK Partizan očajnički traži pleja, a ostao je i bez centra, pa iz sadašnje perspektive izgleda da se klub olako odrekao dvojice statistički najboljih igrača ABA lige.Za veoma kratko vreme centar Dejan Musli prešao je put od viška u Humskoj do vodećeg centra regionalnog takmičenja, a plejmejker Miljenović je od početka sezone u samom vrhu.Musli se, od kada se vratio u Mega Leks, potpuno preporodio i igra na vrhunskom nivou, a najbolju partiju prikazao je u sjajnoj pobedi nad Budućnošću, pošto je sa 25 poena, 12 skokova i tri asistencije stigao do 30 indeksnih poena. Statistika ne govori baš sve, ali interesantno je da trenutno dva najbolja igrača lige nisu imali mesta u aktuelnom šampionu Srbije.

Dabl-dabl... Dejan Musli
Dabl-dabl... Dejan Musli

- Nije mi žao što sam igrao za Partizan, naprotiv. Stekao sam iskustvo i dobre prijatelje. Tu sam priču ostavio iza sebe i gledam samo napred. Žao mi je što u crno-belom dresu nisam pružio ono što sam očekivao od sebe i što su divni navijači očekivali - kaže Musli i otkriva zašto je odmah po povratku u Mega Leks zaigrao odlično:- Iako nisam imao klub, trenirao sam žestoko, praktično bio u takmičarskom režimu. Trener Dejan Milojević mi je dao slobodu, a ja pokušavam da mu to vratim dobrim igrama. Žao mi je što smo ispustili pobede nad Zvezdom i Zadrom, to bi mnogo značilo za naš mladi tim.

Ekspres rešenjeĐUMIĆ UMESTO ĐORĐA GAGIĆAPartizan je juče pronašao rešenje za prazninu koju je u reketu prouzrokovao odlazak Đorđa Gagića. Novi član crno-beli postaće Božo Đumić (23, 208). Đumić je ove sezone za Vojvodinu odigrao 12 utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije i u proseku beležio 10,8 poena i 4,5 skokova. Prosečan indeks korisnosti bio mu je 8,7.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track