ZVEZDINA GRUPA: Barselona bolja od Galate, Real od Žalgirisa, Alba od Makabija
Foto: Euroleague

Top 16 Evrolige

ZVEZDINA GRUPA: Barselona bolja od Galate, Real od Žalgirisa, Alba od Makabija

Košarka -
U Grupi E, na liderskom mestu posle sedam odigranih utakmica nalazi se Real Madrid sa šest pobeda, jednu manje ima Makabi

BEOGRAD - Košarkaši Barselone pobedili su večeras na svom parketu Galatasaraj sa 82:70 u utakmici sedmog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige.

Nešto ranije večeras u Grupi E Alba iz Berlina je u Tel Avivu trijumfovala protiv Makabija sa 66:59, dok je Real Madrid, takođe na gostovanju, savladao Žalgiris sa 88:71.

Barselona je prilično lako došla do četvrte pobede u grupi, a do trijumfa ih je predvodio Tomaš Satoransi sa 17 poena, dok je Boštjan Nahbar dodao 15. U ekipi Galatasaraja istakao se srpski košarkaš Zoran Erceg, koji je postigao 18 poena, a Patrik Jang ostvario je "dabl-dabl" učinak od 11 poena i 14 skokova.

Vladimir Micov je za 20 minuta na prketu postigao tri poena uz dve asistencije.

Ekipa Saše Obradovića je u Tel Avivu nadigrala prvaka Evrope i "ponos Izraela". Alba je najveću razliku napravila je u trećoj deonici, koju je dobila sa 15:8. Džamel Meklin je bio najistaknutiji sa 18 poena i šest skokova, dok je 11 poena i petuhvaćenih lopti dodao Marko Banić.

U ekipi Makabija najefikasniji bio je Devin Smit sa 17 poena, a pored toga je imao i devet skokova, dok je Nejt Linhart postigao 15.

Pre meča navijači Makabija razvili su transparent na kom je pisalo "Galatascry" (Plačljivci), aludirajući na njihove žalbe posle prošlonedeljnog poraza od izraleske ekipe.

Real je u Kaunasu tek u drugom poluvremenu nadigrao Žalgiris, a kraljevski klub je do pobede predvodio Rudi Fernandes sa 17 poena, jedan manje dodao je Felipe Rejes, dok je Andres Nočioni postigao 15.

U ekipi Žalgirisa najefikasniji bio je Robertas Javtokas sa 12 poena, dok je 11 dodao Arturas Milaknis.

U Grupi E, na liderskom mestu posle sedam odigranih utakmica nalazi se Real Madrid sa šest pobeda, jednu manje ima Makabi, dok su na deobi trećeg mesta Panatinaikos i Barselona. Tri trijumfa ima Alba i zauzima peto mesto, dok su po dve pobede ostvarili Galata i Žalgiris, a Crvena zvezda je poslednja sa samo jednom pobedom.

Panatinaikos i Crvena zvezda sastaće se sutra u Atini u utakmici sedmog kola Top 16 faze Evrolige.

U grupi F odigran je samo jedan meč, a Olimpijakos je pobedio Nižnji Novgord sa sa 91:82.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track