DOŽIVEO LAKŠI SRČANI UDAR: Žeravica u bolnici, oseća se dobro
Foto: Dragana Udovicic

Srpska košarkaška legenda hospitalizovana u Saragosi

DOŽIVEO LAKŠI SRČANI UDAR: Žeravica u bolnici, oseća se dobro

Košarka -
Žeravica (85) trenutno živi u Saragosi gde je i doživeo srčani udar, a njega je u stanu pronašla supruga Zaga.

BEOGRAD - Legendarni košarkaški trener Ranko Žeravica doživeo je večeras lakši srčani udar i odmah je prebačen u bolnicu u Saragosi.

Žeravica (85) godinama sa suprugom Zagom godinama živi u Španiji. On je zbog srčanih tegoba odmah smešten u bolnicu u Saragosi, a prema poslednjim informacijama njegovo stanje je stabilno. Lekari su obavili manju intervenciju, a više informacija biće poznato u sredu tokom dana."Pričao sam sa Zagom, Ranko se oseća dobro, nema potrebe da se diže bespotrebna tenzija. Čak je tražio i da mu se donese ajped da pročita najnovije vesti, ali španski lekari nisu dozvolili zbog elektronike, koja bi mogla da utiče na baj pasove", ispričao je za "Sport" Milorad Đurić, porodični prijatelj Žeravice.

Žeravica je pre pet godina imao infarkt, a uspešno ga je operisao doktor Boško Đukanović. Žeravica je trebalo da 25. februara da doputuje u Srbiju i da se dan kasnije pojavi na sceni Sava Centra na premijeri filma "Bićemo prvaci sveta", koji je posvećen osvajanju titule na SP 1970.Žeravica je u karijeri trenirao Partizan, Barselonu, Pulu, Crvenu zvezdu, Saragosu, Desio, Napoli, Konservas, Split i Oniks, kao i reprezentaciju Jugoslavije.On je sa Jugoslavijom osvojio zlatnu medalju na SP 1970. u Ljubljani, kao i na OI 1980. Jugoslaviju je vodio i do srebra na OI 1968, SP 1967, EP 1969. i 1971, odnosno bronze na Svetskom prvenstvu 1982. godine.(Blic)

http://www.youtube.com/watch?v=8dibmu-jfVw
http://www.youtube.com/watch?v=7Weeth_jIPQ
http://www.youtube.com/watch?v=QOdfC2_j9fQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track