JEDNOGLASNO: Dragan Đilas predsednik KSS, Rakočević zamenio Bodirogu

Izborna Skupština u Nišu

JEDNOGLASNO: Dragan Đilas predsednik KSS, Rakočević zamenio Bodirogu

Košarka -
Nijedan sport u Srbiji nema ovakvu podršku na utakmicama finala takmičenja koje ne nosi prohodnost, primetio je Đilas u govoru

Dragan Đilas ostaje predsednik Košarkaškog saveza Srbije. Na izbornoj skupštini održanoj u u Nišu 32 delegata jednoglasno je dalo podršku prvom čoveku KSS-a, koji je tako dobio novi, četvorogodišnji mandat.

Izborom Dragana Đilasa za predsednika KSS-a, automatski su dodeljena mesta i za četiri potpredsednika. Jedina promena u samom vrhu biće dolazak bivšeg kapitena Crvene zvezde, Igora Rakočevića na mesto potpredsednika zaduženog za mušku košarku, što je pozicija koja je ranije pripadala Dejanu Bodirogi.

Podsetimo, legendarni as posvetio se poslu u FIBA, a u Nišu se nije pojavio. Dejan Tomašević ostaće potpredsednik zadužen za klupska takmičenja, Ana Joković će voditi žensku košarku, a Andreja Kleut će raditi na marketingu i finansijama.

"Hvala na poverenju i posebno hvala gospodinu Bori Stankoviću što je uveličao kompletan događaj u Nišu. Želimo da završnica Kupa protekne kako je protekla i prethodna u dva dana. To nam daje veru i nadu da će košarka ostati prvi sport u Srbiji. U prethodne četiri godine radili smo uz veliki trud naših selektora, igrača, stručnih štabova. Došli smo do svetskog srebra zato što smo svi verovali", rekao je Đilas.

On je istakao da su beogradski večiti rivali dva najveća srpska, sportska dobra, ali da bez jakih regionalnih centara srpska košarka ne bi mogla da se razvija.

"Potrudićemo se da razvoj regionalnih centara bude ono čime ćemo se baviti. Jasno je da su nam Zvezda i Partizan dva najveća dobra, ali je jasno da bez regionalnih centara ne postoji nastavak razvoja. Selektor Đorđević je samo u Nišu bio četiri puta i to je veliki podsticaj ljudima ovde za rad. Ove godine je plan da budemo zemlja koja će imati dve reprezentacije na Olimpijskim igrama. Naše je da selektorima omogućimo da imaju sve uslove i da se svi zajedno radujemo. Nadamo se da ćemo posle 12 godina imati reprezentaciju u Riju", rekao je Đilas i apelovao:

"Da smanjimo sujete, da smanjimo negativan odnos jedni prema drugima i da funkcionišemo kao tim. Da pazimo na svaku reč koju izgovorimo. Da svaka reč bude usmerena u rad. Sledeće godine očekuje nas promena takmičenja na evropskom nivou. FIBA je odlučila da uzme veće učešće, videćemo kako će se odvijati stvari u regionalnoj ligi. Niš je dokazao da je praznik kada ljudi su u njemu Crvena zvezda i Partizan. Nijedan sport u Srbiji nema ovakvu podršku na utakmicama finala takmičenja koje ne nosi prohodnost".

Kurir sport / Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track