Radonjić: Da proslavimo 70. rođendan Zvezde, pa da pobedimo Makabi
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Crveno-beli igraju za svoje navijače

Radonjić: Da proslavimo 70. rođendan Zvezde, pa da pobedimo Makabi

Košarka -
Utakmica devetog kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Makabija igra se u četvrtak od 20.45 u KOMBANK areni

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će crveno-beli u slavljeničkoj atmosferi, povodom 70. rođendana, pokušati da daju sve od sebe kako bi pobedili aktuelnog prvaka Evrope Makabi.

"Slavimo rođendan, a dan posle toga nam dolazi Makabi, prvi put igramo na domaćen terenu posle osvajanja Kupa. Stiču se uslovi za sjajan ambijent i želimo da se odužimo navijačima za podršku tokom čitave sezone. Kao najmlađi tim Evrolige želimo da pružimo najbolju moguću partiju i steknemo iskustvo", rekao je Radonjić.

On je istakao da će utakmicu zbog povrede propustiti Branko Lazić, dok je neizvestan nastup Nemanje Dangubića.

"Imamo problem sa povredama, ali bez obzira na to imamo obavezu da dobrom igrom dođemo u poziciju da savladamo aktuenog prvaka Evrope", poručio je Radonjić.

Trener Zvezde dodao je da je Makabi veoma kvalitetan protivnik i da ima najviše moguće ambicije.

"Makabi želi da se sa što bolje pozicije plasira u četvrtfinale, nije isto biti drugi ili četvrti, pogotovo što njima mnogo znači domaći teren u Tel Avivu. Ne treba previše trošiti reči o njima, dolaze u punom sastavu, za razliku od prethodnih utakmica", rekao je Radonjić.

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su šest utakmica za poslednjih 13 dana, što je trener crveno-belih i priželjkivao ove sezone.

"Toliki broj utakmica je potreban da bismo ostvarili ciljeve, mogli smo manje, ali onda verovatno ne bismo osvojili Kup ili igrali Top 16. Zadovoljni smo što smo došli do tih ciljeva posle dobrih rezultata, iako oni donose potrošnju", kazao je on.

Radonjić je dodao da je ekipa fokusriana na polufinale Jadranske lige, uprkos tome što uporedo igra drugu fazu Evrolige.

"Želimo da u dobrom statusu dočekamo polufinale ABA lige, moramo da vodimo računa i racionalno koristimo sve minuta i najspremnije dočekamo završnicu ABA lige", zaključio je Radonjić.

Utakmica devetog kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Makabija igra se u četvrtak od 20.45 u KOMBANK areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track