(VIDEO) Kalinić i Dženkins: Navijači, pomozite protiv Makabija!
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Sjajan povod za proslavu 70. rođendana

(VIDEO) Kalinić i Dženkins: Navijači, pomozite protiv Makabija!

Košarka -
Kalinić je rekao da je dolazak renomiranog protivnika sjajan povod za proslavu 70. rođendana Crvene zvezde

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde Nikola Kalinić i Čarls Dženkins pozvali su navijače da u što većem broju popune Kombank arenu i pomognu crveno-belim da zabeleže pobedu protiv aktuelnog prvaka Evrope, ekipe Makabija.

Kalinić je rekao da je dolazak renomiranog protivnika sjajan povod za proslavu 70. rođendana Crvene zvezde.

"Nadam se da će Kombank arena ponovo biti puna i da će atmosfera biti kao i do sada - neverovatna. Navijači su nas bodrili i kada nam nije išlo. Sećamo se svi dobro meca protiv Laborala kada nisu mogli da budu prisutni u hali, ali su slali svoje slike i na taj način nam pružili podršku. Pozivam ih da u velikom broju dođu u četvrtak i da još jednom pokažu da su najbolji navijači", rekao je Kalinić za klupski sajt.

Preman njegovim rečima, ekipa se posle poraza od Partizana nalazi u u stanju mobilizacije i želi da ostvari još neku pobedu u Evroligi.

"Očekuje nas veoma jaka ekipa koja ima ambicije da se bar plasira na Fajnal - for ako ne i da se umeša u borbu za osvajanje Evrolige. Teško je izdvojiti bilo kog igrača Makabija, jer je cela ekipa kompaktna. Mnogo toga počinje od Parga, ali unutrašnja linija sa Skorcijanitisom i Tajusom je zaista fenomenalna", rekao je Kalinić.

Dženkins smatra da je utakmica protiv izraelskog tima veoma važna, jer crveno-beli žele da se vrate u pravi ritam posle dva izgubljena meča.

"Igramo protiv branioca trofeja u Evroligi i dodatna motivacija nije porebna. Utakmica će biti veoma teška, Makabi ima sjajan sastav i ovo je dobra šansa da steknemo dodatno samopouzdanje. Oni će svakako želeti da pobedom uvećaju šanse za plasman u Top osam, a mi da unapredimo igru za nastavak sezone. Siguran sam da nam predstoji dobra utakmica", rekao je Dženkins.

Zvezdin bek poručio je da je podrška navijača uvek potrebna.

"Energija koju oni imaju je uvek dobro videti u Evroligi. To nam je veoma važno, naši navijači su nam jako bitni i način na koji nas podržavaju. Volim da igram za Zvezdu i za navijače koji su bili uz nas tokom čitave sezone i oni su sigurno jedan od razloga zašto sam u Zvezdi", zaključio je Dženkins.

Utakmica devetog kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Makabija igra se sutra od 20.45 u KOMBANK areni.

http://www.youtube.com/watch?v=IVWQ8hievgA

Gudes: Nije lako igrati protiv Zvezde

Trener košarkaša Makabija Gaj Gudes rekao je da njegov tim neće imati lak posao protiv Crvene zvezde u devetom kolu Top 16 faze Evrolige.

"Zvezda je jak protivnika, posebno na domaćem terenu, zbog podrške sa tribina i energije koju publika prenosi na tim. Utakmica dolazi posle poraza u derbiju od Partizana i sigurno će biti motivisani da dokažu navijačima da mogu da se vrate u pobednički ritam", rekao je Gudes za sajt Evrolige.

U prvom meču u Tel Avivu Makabi je slavio sa 78:67, iako su izabranici Dejana Radonjića tokom prve tri četvrtine pružali snažan otpor aktuelnom prvaku Evrope.

"Moraćemo da budemo veoma agresivni i spremni na njihovi igru sa puno fizičkog kontakta. Imaju dosta igrača, koji mogu da nam donesu probleme. Ekipa mora da bude fokusirana i oštra, ako želi da zabeleži pobedu", dodao je Gudes.

Makabi se nalazi na drugom mestu tebele grupe E sa skorom 6-2, dok je Zvezda poslednja sa samo jednom pobedom.

"Atmosfera u Beogradu je neverovatna. To je posebno mesto, koje pomaže svima da igraju bolje. Nalazimo se u delu sezone kada smo svi pomalo umorni i povređeni, ali isto je i za druge timove. Ipak, mi smo profesionalci i znamo kako da se nosimo sa tim", rekao je Markiz Hajns.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track