(VIDEO) MEGA PARTIZAN: Crno - beli posle drame zabeležili 11. pobedu u nizu
Foto: Mega Leks/Jovan Azdejković

ABA liga

(VIDEO) MEGA PARTIZAN: Crno - beli posle drame zabeležili 11. pobedu u nizu

Košarka -
Poenima Mihajla Andrića i dobrom odbranom skoka, Partizan stiže do 17. pobede i čuva treće mesto u ABA ligi

Košarkaši Partizana ostvarili su 11. uzastopnu pobedi u ABA ligi, savladali su Mega Leks 75:73 u Sremskoj Mitrovici.

Crno-beli su vodili tokom celog meča, u nekoliko navrata imali dvocifrenu prednost, ali domaćin predvođen Markom Kešeljem uvodi meč u penal završnicu. Ipak, "penalima" Mihajla Andrića i dobrom odbranom skoka, Partizan stiže do 17. pobede i čuva treće mesto u ABA ligi.

Mačvana je u Partizanu najbolje pratio Saša Pavlović sa 18 poena i 6 skokova, dok je 11 dodao kapiten Dragan Milosavljević. Najveću podršku Kešelju pružili su Nenad Miljenović sa 14 poena i 7 asistencija, te Dejan Musli sa dabl-dablom od 14 poena uz 10 skokova.

Prva četvrtina

Mega je bolje počdla utakmicu i petim poenom Kešelja povela 7:4, a potom je Partizan serijom 11:2 uspeo da prvi put stekne ozbiljniju prednost. Seriju gostiju pedvodio je Milosavljević sa 7 poena.

Mega je uspela da dva minuta pre kraja prvog kvartala posle zakucavanja Muslija smanji na 18:15, ali je Pavlović pogodio trojku za goste. Na kraju četvrtine bilo je 25:17 za Partizan koji kontroliše dešavanja na terenu.

Druga četvrtina

Partizan je bolje počeo drugu četvrtinu i imao 14 poena prednosti 32:18. Mega je tada zaigrala bolje i uspela da serijom 6:0 smanji zaostatak na 32:24, što je nateralo trenera Vujoševića da zatraži minut odmora. Serija domaćeg tima nastavljena je trojkom Kešelja, a posle mnogo vremena mačvan je poentirao posle ofanzivnog skoka 34:27.

Mega se posle trojke Kešelja u poslednjem minutu primakla na 37:34, a poluvreme je okončano vođstvom Partizana 41:35.

http://www.youtube.com/watch?v=pKMBnpY0IpE

Treća četvrtina

Mega odlično otvara drugo poluvreme, Jokić, Miljenović i Kešelj vežu tri napada te smanjuju zaostatak na tri poena, ali Murić prvi košem na meču uz dodatno slobodno bacanje, te zakucavanjem posle ukradene lopte odbija napad domaćina (48:40).

Miljenović nastavlja da muči odbranu crno-belih, a Šulović širi napadačku lepezu Mege koja nastavlja da prati ritam rivala, ali sjajni Mačvan i razigrani Murić održavaju goste na distanci (52:44).

Treći kvartal završen je vođstvom Partizana 54:46

Četvrta četvrtina

Saša Pavlović je počeo da vuče Partizan ka dvocifrenom plusu fantastičnim polaganjem iz solo prodora i trojkom, a Mačvan je polovičnim učinkom sa linije za slobodna bacanja na semaforu ispisao 50:60. Da se gosti ne odlepe previše pobrinuli su se Jokić i Jaramaz, a Miljenović je istom merom odgovorio na pogodak Milosavljevića sa distance za 57:62.

Mega se nijne predavala da je tri i po minuta pre kraja posle poena Muslija smanjila na 64:61 što je nateralo Vujoševića da zatraži minut odmora, posle kojeg je Pavlović pogodio trojku za 67:61.

Partizan je do kraja meča uspeo da odbije sve napade Mege, koja je pet sekundi pre kraja prišla na 72:73 i zadrži šanse da na kraju regularnog dela bude i drugi.

Tok utakmice

Crno-beli trenutno drže četvrto mesto sa 16 pobeda i sedam poraza, ali i istim brojem trijumfa kao trećeplasirana Cedevita, koja ima utakmicu više.Mega je na desetom mestu sa skorom 10/13, a dva tima će odigrati drugi srpski derbi u regionalnom takmičenju za dva dana, pošto je u prethodnom Crvena zvezda bila ubedljiva protiv Metalca sa 82:59.

Partizanov niz od 10 pobeda

Šampion Srbije u Sremsku Mitrovicu putuje posle niza od deset uzastopnih trijumfa u ABA ligi, a pobeda mu je potrebna da bi u poslednja dva kola odlučivao o svojoj sudbini pred plej-of. „Mega zaslužuje svako poštovanje. Oni su mnogo toga uradili ove sezone, imaju perspektivnu ekipu, sastavljenu uglavnom od mladih igrača sa nekolicinom nešto starijih. Rasterećeni su sa jedne strane i sigurno motivisani, jer je Partizan jedini tim koji Mega do sada u zvaničnim utakmicama nije pobedila i žele da nam uzmu skalp“, rekao je trener Partizana Duško Vujošević. Milojević: Sad je trenutak da pobedimo Partizan

Na drugoj strani, u redovima Mege, svesni su da ih čeka težak posao, ali veruju u trijumf. “Očekuje nas jako teška utakmica, Partizan je sjajnoj formi. Ušli su u pobednički niz, ali i mi imamo svoje ambicije. Podigli smo nivo igre, Partizan je jedna od ekipa koju još nismo pobedili u ABA ligi o verujem da je ovo momenat da to promenimo. Nama ne igra Rade Zagorac zbog povrede leđa, ali ostali su spremni i verujem da možemo da zabeležimo još jednu pobedu”, istakao je trener Mege Dejan Milojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track