Đorđević Daniloviću: Nikada ti nisam javno zahvalio; Predrag Saši: Učinio si Partizan besmrtnim
Foto: Saša Pavlić Kurir

Emocije proradile

Đorđević Daniloviću: Nikada ti nisam javno zahvalio; Predrag Saši: Učinio si Partizan besmrtnim

Košarka -
Đorđević i Danilović su bili među brojnim legendama crno-belih koje su večeras u Pioniru odigrale utakmicu "Grobari za nas", čiji je cilj da se pomogne finansijski opterećeni Partizan

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da navijači Partizana pokazali kako se voli tim, a onda se javno zahvalio Predragu Daniloviću za svoju veliku karijeru.

Đorđević je bio među brojnim legendama crno-belih koje su večeras u Pioniru odigrale utakmicu "Grobari za nas", čiji je cilj da se pomogne finansijski opterećeni Partizan.

"Fenomen košarka je ovom akcijom po ko zna koji put dokazan na ovim prostorima. Navijači Partizana su još jednom pokazali kako se voli i bori za svoj klub. Divim se fenomenu koji postoji ne samo na parketu nego i na tribinama", rekao je Đorđević posle utakmice.

http://www.youtube.com/watch?v=pMNfC9p7PUU

"Igrali smo sa legendama za koje sam ja navijao. S mnogima sam proveo nezaboravne dane u ovom klubu. Ovde sam najviše iz zahvalnosti prema Daniloviću, košarkašu koji je za ovu zemlju i klub uradio nestvarne stvari. Nikad mu se nisam javno zahvalio. Nikad ne bimo postali to što jesmo da nije bilo njega", rekao je Đorđević.

Selektor je ocenio da je Danilović večeras postigao više poena.

"Sale (Danilovićev nadimak je Saša) je u boljoj formi, očigledno se spremao za ovaj meč. Uvek je bio veći radnik", rekao je Đorđević.

Predrag Saša Danilović, Foto: Saša Pavlić Kurir
Predrag Saša Danilović, Foto: Saša Pavlić Kurir

Predsednik crno-belih kazao je da nije očekivao ovakvu zahvalnicu Đorđevića.

"Zatečen sam. To je naše uzajamno poštovanje koje smo imali svih ovih godina kao igrači, ali i ljudi. Ne mogu nikad da se izbrišu naši zajednički trenuci u Partizanu i reprezentaciji. Neizmerno sam mu zahvalan. On je ovaj klub učinio besmrtnim 1992, svima nam je promenio život i karijere na bolje", rekao je Danilović.

On je imao posebnu zahvalnicu za navijače, koji su u košarkaškoj Evropi odavno jedan od zaštitnih znakova crno-belih.

"Dužan sam i zahvalan navijačima. Svih 15 godina, od kad sam u klubu, bezrezervno nas podržavaju. Oni ne navijaju za pojedince, oni navijaju za klub. Mi smo svi potrošna roba. Hvala i svima koji su pomogli a nisu bili u hali. Ovo je fenomen koji nećete naći nigde osim ovde", rekao je Danilović.

Predsednik Partizana je kazao da finansijska pomoć znači i da će značiti još više ako se nastavi.

"Već ima veliki značaj. Svaki dinar je veoma neophodan Partizanu. Uvek je u ovom klubu svaki dinar išao igračima i radnoj zajednici. Duboko poštovanje za navijače koji su ovo organizovali, nadam se da će zaživeti", rekao je Danilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track