NAHBAR: Igrao sam pred 20.000 ludih Grobara, sličnu atmosferu očekujem i protiv Zvezde
Foto: AP

Očekuje se spektakl u Areni

NAHBAR: Igrao sam pred 20.000 ludih Grobara, sličnu atmosferu očekujem i protiv Zvezde

Košarka -
Utakmica između Zvezde i Barselone igraće se sutra od 19.00, u 11. kolu Grupe E Top16 faze Evrolige

BEOGRAD - Košarkaš Barselone Boštjan Nahbar rekao je danas da je Zvezda dobar tim sa fantastičnom publikom i da će njegovoj ekipi biti teško u predstojećem susretu Evrolige.

"Zvezda je veoma dobar tim, koji ima mlad tim, ali sa samopouzdanjem. Kad god igrate protiv ekipe koja ima tako veliku podršku, vaš posao je da to okrenete protiv njih", rekao je Nahbar španskim medijima uoči gostovanja u Beogradu.

Slovenački košarkaš je kazao da će u duelu sa Zvezdom u Areni mnogo značiti kako će španska ekipa početi utakmicu.

"Ako počnemo dobro, postaće nervozni i praviće greške jer ih mnogo ljudi gleda. Ali, ako loše počnemo, podići ćemo im samopouzdanje i onda mogu da pobede bilo koju ekipu na svom terenu", kazao je on.

Prema Nahbarovim rečima, Zvezda ima fantastičnu podršku publike i gostovanje u Beogradu je jedno od najtežih u Evropi.

"Nikada nisam igrao protiv Zvezde, jesam protiv Partizana, ali to je veoma slična atmosfera, pred 20.000 ludih navijača koji daju srce i dušu klubu. To je jedan od najtežih terena u Evropi", rekao je Nahbar.

Paskval: Preko Zvezde do četvrtfinala Evrolige

Trener košarkaša Barselone Ćavi Paskval rekao je danas da njegovom timu predstoji važna utakmica u Top 16 fazi Evrolige, jer bi u slučaju pobede protiv Crvene zvezde mogao da obezbedi plasman u četvrtfinale takmičenja."Ovo je meč na kojem možemo da potvrdimo plasman u narednu fazu. Moramo da pokažemo da se nalazimo u formi i nastavimo još bolje. Neće biti lako, Zvezda ima mlad tim u kome se posebno ističe Boban Marjanović, koji je uvek dobro postavljen i odlično skače u napadu", rekao je Paskval za sajt kluba.Pored Marjanović, trener Barselone istakao je košgeterski učinak američkog tandema Čarls Dženkins - Markus Vilijams, kao i atmosferu u KOMBANK areni."Atmosfera će biti posebna, to je mesto koje može da primi 20.000 navijača, ali ima i pozitivnu stranu. Svaki igrač će biti motivisan da zabeleži pobedu na gostovanju", rekao je Paskval.On je potvrdio da se Aleks Abrines oporavio od povrede kolena i vratio u tim, ali da će u zavisnosti od dešavanja na terenu odlučiti da li će 22-godišnje krilo uvoditi u igru.Utakmica 11. kola E grupe Top 16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Barselone igra se sutra od 19.15 u KOMBANK areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track