EVROLIGA: Barsa pada, za top 8 živi nada
Foto: Profimedia

Zvezda i 20.000 ljudi čekaju španskog giganta

EVROLIGA: Barsa pada, za top 8 živi nada

Košarka -
Što da ne probamo da pred punom Arenom napravimo iznenađenje, kaže Dejan Radonjić

Teorija kaže da Crvena zvezda može u četvrtfinale Evrolige, a realnost govori da večeras u Areni gostuje velika Barselona (19.15, Sport klub).Da bi Delije još (bar) sedam dana pričale o šansama za prolaz dalje, potrebno je da moćni katalonski klub padne u paklu Beograda.Uloga favorita pripada Barsi, ali ako Zvezda nastavi tamo gde je stala protiv Makabija i Galate, možda gosti napuste Arenu pognutih glava.- Barselona ima kvalitet i kandidat je za vrh Evrolige. Pred meč su stavljeni u poziciju koja im i pripada, a to će morati da dokažu na parketu. Što da ne probamo da pred našim navijačima napravimo iznenađenje. Za ovu utakmicu pripremamo se kao i za svaku drugu, naravno, uvek idemo na pobedu - rekao je Dejan Radonjić, trener Zvezde.

Veruje u čudo... Dejan Radonjić
Veruje u čudo... Dejan Radonjić

Prethodna dva meča u Evroligi crveno-beli dobili su sa zbirno 36 poena razlike! Evidentan je pomak u formi u odnosu na prethodni mesec.- To što smo sad podigli formu nije slučajnost. Čak četiri povrede igrača u jednom momentu su uslovile da imamo veliki broj problema. Da nije bilo povreda Jovića i Dangubića, mislim da bi i ishod meča protiv Žalgirisa verovatno bio drugačiji - zaključio je Radonjić.Osim Branka Lazića, svi igrači biće na raspolaganju treneru Zvezde za večerašnji spektakl. Sa Malog Kalemegdana uputili su molbu navijačima da navijaju sportski jer bi nova kazna Evrolige bila ozbiljan udarac na budžet kluba.

Nahbarov planOKRENUTI DELIJE PROTIV ZVEZDEKrilni košarkaš Barselone Boštjan Nahbar dobro je upoznat kakva atmosfera vlada na utakmicama u Areni.- To je verovatno jedan od najtežih terena u Evropi. Zvezda ima dobar tim, kome velika podrška navijača daje ogromno samopouzdanje. Izuzetno su opasni na domaćem terenu, imaju mlad tim koji igra veoma dobro. Kad se sastajete s timom koji ima tako veliku podršku, cilj je da okrenete njihovu publiku protiv njih - poručio je Nahbar.Ekspedicija iz Katalonije čarterom je sletela u Beograd u podne, a odmah posle utakmice (prema redu letenja, u 22.30) uputiće se u Barselonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track