CIRKUS U KSS: Đilas i Bodiroga u svađi, a srpska košarka ispašta
Foto: Koki

Propale konsultacije KSS i domaćih klubova

CIRKUS U KSS: Đilas i Bodiroga u svađi, a srpska košarka ispašta

Košarka -
Nije poznato koji će stav KSS zauzeti na sastanku u Ženevi s čelnicima FIBA o ABA ligi

Do sastanka u Ženevi na kojem će se rešavati ključna pitanja za budućnost košarke na ovim prostorima ostalo je samo pet dana, a zajedničke platforme našeg Saveza i klubova nema!Predstavnici saveza čiji klubovi igraju ABA ligu, FIBA i ULEB sastaće se 8. aprila, a jedan od većih problema je loša komunikacija člana Borda FIBA Dejana Bodiroge i predsednika KSS Dragana Ðilasa. Zbog toga je i propao dogovor koji je trebalo da se iznedri na sastanku klubova s Ðilasom i Bodirogom. Legendarni košarkaš je, naime, sat vremena pre početka obavestio prisutne da ne može da prisustvuje.Dakle, nepoznato je koji će stav zastupati čelnici našeg saveza. Situacija se još više iskomplikovala time što je Bodiroga na zasedanju Upravnog odbora FIBA u Minhenu bio pobornik ukidanja ABA lige, a pritom se nije konsultovalo s KSS i klubovima.Predstavnik Crvene zvezde u Predsedništvu Košarkaške lige Srbije Mirko Pavlović smatra da Savez i klubovi treba da imaju zajednički stav o budućnosti ABA lige.- Za pet dana čelnici KSS treba da FIBA iznesu naš stav o budućnosti ABA lige. Smatram da klubovi i Savez treba da imaju zajedničku platformu. Već je trebalo da se održi sastanak sa čelnim ljudima KSS, međutim, on nije bio uspešan jer se nije pojavio Dejan Bodiroga, koji je trebalo da nam podnese izveštaj šta se događalo na sastanku Upravnog odbora FIBA - kazao je Pavlović.Iz Partizana stiže slična priča. Sportski direktor Dragan Todorić takođe apostrofira loše odnose Bodiroge i KSS.

- Tačno je da smo imali sastanak i Bodiroga je sat vremena pre početka javio da ne može da dođe. Očigledno da komunikacija između njega i predsednika KSS nije dobra. To je loše, jer je on delegiran da u FIBA predstavlja interese srpske košarke. Ne ulazim u to zašto je komunikacija takva kakva jeste, ali taj sastanak je bio neuspešan. Pokušaćemo u najkraćem roku da ugovorimo još jedan sastanak kako bismo se dogovorili koji stav da se zauzme u Ženevi i šta je najbolje po srpsku košarku - rekao je Todorić.

Komšije pragmatičneHRVATSKI SAVEZ NEUTRALANHrvatski košarkaški savez načelno podržava ABA ligu, ali ne želi javno da iznese stavove zbog Evropskog prvenstva, pošto je Hrvatska jedna od zemalja domaćina Evrobasketa.Takođe, hrvatski klubovi su naklonjeni regionalnom takmičenju jer smatraju da su nacionalna prvenstva isuviše oslabljena i da bi kvalitet košarke bio na niskom nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track