KROZ IGRU UČIMO: Crvena zvezda pobedila i u Zrenjaninu
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Društveno-odgovarna akcija

KROZ IGRU UČIMO: Crvena zvezda pobedila i u Zrenjaninu

Košarka -
Akcija KK Crvena zvezda i Specijalne Olimpijade Srbija je nastavljena

Društveno-odgovarna akcija KK Crvena zvezda i Specijalne Olimpijade Srbija „Kroz igru učimo“ se nastavlja. ONE TEAM karavan je ovog puta posetio Zrenjanin gde je održan čas srpskog jezika kome je prisustvovalo sedam učenika specijalne škole „9. maj“ i isto toliko osnovaca iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Osim učenja bilo je prilike i za lepo druženje, a najzabavnije je bilo tokom rešavanja osmosmerki.

- Ovo je zaista jedinstven slučaj da su deca iz specijalne i redovne škole uključeni u zajedničke nastavne aktivnosti. Mislim da se ovako nešto prvi put organizuje kod nas i zato Crvena zvezda zaslužuje sve pohvale za originalnost projekta. Reakcije naših članova su više nego pozitivne i zaista moram da iskoristim ovu priliku da prenesem njihovo ogromno oduševljenje zbog cele ove akcije – kaže Milana Jeremić, generalni sekretar Specijalne Olimpijade Srbija i dodaje:

- Fascinatno je kako su profesori prilagodili nastavne jedinice da se razlike među učenicima iz specijalne i redovne škole ne vide. Oni zajednički rešavaju zadatke što je od višestruke koristi, jer se time u značajnoj meri razbijaju brojne predrasude. Ovo je sigurno jedna od najboljih i najuspešnijih akcija u kojoj Specijalna Olimpijada Srbije učestvuje. Takođe, moram da pohvalim Evro-Giunti i Klet za sjajne udžbenike koje smo dobili, jer prema rečima naših profesra to su najkvalitetniji udžbenici na tržištu, a posebnu zahvalnost dugujemo i Telekomu Srbija i IDEA koji su podržali ceo projekat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track