BOGATO: Željko Obradović najplaćeniji u Evropi
Foto: Profimedia

Dva miliona: Pproslavljenom treneru smeši se povišica

BOGATO: Željko Obradović najplaćeniji u Evropi

Košarka -
Srbin na klupi turskog šampiona Fenerbahčea zarađuje najviše novca od svih kolega, a njegov kum Dušan Ivković zauzima treće mesto po visini zarade

Najplaćeniji košarkaški trener na Starom kontinentu je Srbin Željko Obradović, po mnogima i najbolji stručnjak kada je reč o igri pod obručima.

Čovek koji je sa klubovima koje je vodio osvojio osam titula prvaka Evrope, sa dva miliona evra predvodi listu trenera koji najviše zarađuju, a njegova primanja su skoro duplo veća od stratega Barselone Ćavija Paskvala, koji svake sezone mora da se „zadovolji“ sa 1.300.000 novčanica Evropske unije.

Na listi osam najbolje plaćenih nalazi se i Dušan Ivković, koji zauzima treće mesto sa 1,1 milion evra po sezoni.Ono što je interesantno kada je reč o Željku Obradoviću je da mu ističe dvogodišnji ugovor sa klubom, a da je turski gigant već spremio novu ponudu.

Uprava „kanarinaca“ želi da se saradnja nastavi, a za ostanak među žuto-crnima zainteresovan je i sam trener, pa valja očekivati i da će cifra koju mu ponude biti veća od sadašnje. Prošlogodišnja titula prvaka Turske i ideja da se ove godine osvoji i Evroliga sigurno će uticati na ovu stavku u novom ugovoru.

Na putu ka ostvarenju cilja i osvajanju najjačeg evropskog takmičenja, ali i odbrani titule u Turskoj, Obradoviću stoji kum Dušan Ivković, koji od prošle godine sedi na klupi Efesa. Želja čelnika kluba je da Ivkoviću omoguće sve uslove kako bi ponovio uspehe iz vremena kada je vodio Olimpijakos.

ZARADE PO SEZONI U EVRIMA

1. Željko Obradović (Fenerbahče, Srbija) 2.000.0002. Ćavi Paskval (Barselona, Španija) 1.300.0003. Dušan Ivković (Efes, Srbija) 1.100.0004. Pablo Laso(Real, Španija) 900.0005. Dimitris Itudis(CSKA, Grčka) 700.0006. Ergin Ataman(Galatasaraj, Turska) 600.0007. Duško Ivanović(Panatinaikos, Crna Gora) 600.0008. Đoan Plaza(Unikaha, Španija) 500.000

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track