EDO MURIĆ: Da odigramo pet večitih derbija za sedam dana
Foto: Saša Pavlić

U Partizanu imaju računicu pred plej-of

EDO MURIĆ: Da odigramo pet večitih derbija za sedam dana

Košarka -
Slovenački košarkaš priznaje da mu je dečački sad bio da igra za Partizan protiv Crvene zvezde

Košarkaš Partizana Edo Murić rekao je danas da očekuje da će polufinalna serija plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde biti duga i naporna, ali poručio da su crno-beli spremni za to.

"U ovako važnim mečevima obično odlučuje jedna lopta, iako se igra na tri pobede. Moramo da budemo mirni i da se nadamo najboljem. Imali smo nekoliko problema sa povredama, ali sada smo svi spremni i odlično radimo na trenizima", rekao je Murić za sajt regionalnog takmičenja.

Slovenački košarkaš je dodao da je ekipa dosta napredovala od početka sezone.

"Sezonu smo počeli nekompletni, posle čega su došli Mačvan i Pavlović, oporavio se Milosavljević i oni su nam doneli sigurnost i iskustvo. Na kraju je došao i Akojon i sve je mnogo lakše. Igramo mnogo opuštenije sada, a posebno su napedovali mladi igrači poput Marinkovića, Milutinova i Andrića".

Murić je otkrio da je kao dete uvek pratio "večiti derbi" i da je imao veliku želju da jednog dana budeo deo njega.

"Sada mi se ukazala prilika da igram. Moguće je da će se čak odigrati svih pet utakmica u sedam dana. Pripremamo se za to i jedva čekamo da počne plej-of. Ove sezone igrali smo tri utakmice protiv Zvezde i mislim da je poslednja bila najrealnija, ali ne kažem to zato što smo pobedili", zaključio je Murić.

Prva utakmica polufinalne serije plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Partizana igra se u utorak od 21 sat u hali Pionir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja