OBRT: Ako ne ode u NBA ligu, Bobi ostaje u Zvezdi
Foto: Dado Đilas

Nnovi šampion ABA lige bi da zadrži okosnicu

OBRT: Ako ne ode u NBA ligu, Bobi ostaje u Zvezdi

Košarka -
nije isključeno da najbolji igrač Evrolige i u sledećoj sezoni nosi dres kluba s Malog Kalemegdana, a to pre svega zavisi od ponuda iz SAD

Najboljim igračima Crvene zvezde (Vilijams, Dženkins i Marjanović) na kraju sezone ističe ugovor, ali to ne znači da neko od njih neće staviti novi paraf na vernost crveno-belima! Šanse postoje, pre svega, kad je reč o Bobiju i Đenki.Po završetku sezone u ABA ligi među navijačima Crvene zvezde postavljalo se samo jedno pitanje - kakve su šanse da Bobi ostane u klubu? Iako je u početku delovalo kao nemoguća misija, postoji mogućnost da Marjanović i sledeće sezone bude deo crveno-belog tima. Za takav rasplet neophodno je da Bobi ne dobije adekvatnu ponudu iz NBA lige.Veliko interesovanjePostoji interesovanje nekoliko klubova preko Bare za centra srpske reprezentacije, a od toga šta budu ponudili (pre svega vezano za ulogu u timu) zavisiće i Bobijev odgovor. Ako se ne nađu na istim talasnim dužinama, Zvezda će imati mogućnost da zadrži sjajnog centra. Crveno-beli su ponovnim plasmanom u Evroligu došli u poziciju da neuporedivo lakše popune budžet, pa im se otvorila i mogućnost da ponude i jače ugovore za ključne igrače. Jedan od njih bio bi svakako i najkorisniji igrač Evrolige za tekuću sezonu.Bitka za VilijamsaOstanak Amerikanaca biće teška misija, pre svega jer su im vrednosti drastično skočile zbog svega prikaznog u dresu Zvezde. Vilijamsa sigurno čeka unosna ponuda kojoj će crveno-beli teško moći da pariraju, dok kod Dženkinsa postoje izgledi i da ostane deo crveno-bele porodice.

RAZLOZIZa ostanak:- uloga glavnog igrača- dobija bolju ponudu- ostaje da živi u SrbijiZa odlazak:- još jača finansijska ponuda- novi izazov u karijeri- igranje u najjačoj svetskoj ligi

Ističe mu ugovorRADONJIĆ NA CENI, TRAŽE GA ŠPANCIJoš nije poznato ko će s klupe predvoditi Crvenu zvezdu u sledećoj sezoni. Dejanu Radonjić ističe ugovor, a pojedini klubovi iz Španije već su pokazali interesovanje za mladog stručnjaka. Pre svih, reč je o Valensiji i Laboral Kuća, koje je Radonjić pošteno istamburao u Evroligi. Uprkos trnovitom putu koji je prošao, crnogorski trener je pokazao zavidno umeće i više nema sumnje da bi njegov ostanak u Zvezdi mogao da se podvede pod pojačanje za iduću sezonu.

Na novom zadatkuOTIŠAO U TRENEREPolaznici Koledža Beograd imali su čast da im Boban Marjanović otkrije neke košarkaške tajne. Centar Zvezde zajedno sa saigračem Brankom Lazićem našao se u ulozi trenera ekipe koji funkcioniše u okviru sistema Crvene zvezde. Tandem košarkaša s Malog Kalemegdana uzeo je aktivno učešće u treningu, kroz demonstraciju košarkaških elemenata, ali i priču o upornosti tokom rada i važnosti da obrazovanje prati karijeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track